Bijna 22 miljoen euro en 419 voltijdse personeelsleden. Dat moet VDAB de komende jaren inleveren door de besparingen binnen de Vlaamse regering, schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen donderdag. Andere slachtoffers zijn het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Milieumaatschappij en verschillende andere milieu- en energieagentschappen.

Meteen na de aanstelling van de Vlaamse regering was al duidelijk dat er fors bespaard moest worden. Als 'een goede huisvader' deed de regering-Jambon dat ook in de eigen werking: door 1.440 ambtenaren niet te vervangen, kon 75 miljoen bespaard worden.

Vooral de VDAB is het slachtoffer: daar staan 419 voltijdse jobs op de helling. Maar ook het Agentschap Wegen en Verkeer (-62 VTE's), de Vlaamse Milieumaatschappij (-59 VTE's) en verschillende andere milieu- en energieagentschappen (-70 VTE's) zullen de besparingen de komende vijf jaar voelen.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open vld) verzekert dat het niet om naakte ontslagen gaat en dat de besparingen 'weloverwogen' zijn. Zo worden ambtenaren die met pensioen gaan niet of ­gedeeltelijk vervangen en wordt vooral gekeken naar de diensten die nog niet eerder moesten besparen.

Bijna 22 miljoen euro en 419 voltijdse personeelsleden. Dat moet VDAB de komende jaren inleveren door de besparingen binnen de Vlaamse regering, schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Gazet van Antwerpen donderdag. Andere slachtoffers zijn het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Milieumaatschappij en verschillende andere milieu- en energieagentschappen.Meteen na de aanstelling van de Vlaamse regering was al duidelijk dat er fors bespaard moest worden. Als 'een goede huisvader' deed de regering-Jambon dat ook in de eigen werking: door 1.440 ambtenaren niet te vervangen, kon 75 miljoen bespaard worden. Vooral de VDAB is het slachtoffer: daar staan 419 voltijdse jobs op de helling. Maar ook het Agentschap Wegen en Verkeer (-62 VTE's), de Vlaamse Milieumaatschappij (-59 VTE's) en verschillende andere milieu- en energieagentschappen (-70 VTE's) zullen de besparingen de komende vijf jaar voelen. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open vld) verzekert dat het niet om naakte ontslagen gaat en dat de besparingen 'weloverwogen' zijn. Zo worden ambtenaren die met pensioen gaan niet of ­gedeeltelijk vervangen en wordt vooral gekeken naar de diensten die nog niet eerder moesten besparen.