Voedingsdeskundigen luiden de alarmbel, zo schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Snoep is een van de weinige dingen waar de Belg niet op wil besparen, zo blijkt uit de cijfers van het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren (SSZ). De sterkst stijgende categorie is die van chips en nootjes.

Voedingsdeskundigen wijzen op het gevaar van zo veel snoep. "Het is niet alleen een probleem bij jongeren, ook bij volwassenen", zegt voedingsdeskundige Katty Uytersprot. "Omdat we minder tijd hebben, grijpen we bijna dwangmatig naar snacks. Daardoor krijg je te veel calorieën en vetstoffen binnen, met het risico op hart- en vaatziekten." (Belga/TV)

Voedingsdeskundigen luiden de alarmbel, zo schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Snoep is een van de weinige dingen waar de Belg niet op wil besparen, zo blijkt uit de cijfers van het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren (SSZ). De sterkst stijgende categorie is die van chips en nootjes. Voedingsdeskundigen wijzen op het gevaar van zo veel snoep. "Het is niet alleen een probleem bij jongeren, ook bij volwassenen", zegt voedingsdeskundige Katty Uytersprot. "Omdat we minder tijd hebben, grijpen we bijna dwangmatig naar snacks. Daardoor krijg je te veel calorieën en vetstoffen binnen, met het risico op hart- en vaatziekten." (Belga/TV)