Het Vlaams Belang heeft een klacht ingediend tegen Groen-kopstuk Meyrem Almaci, zo berichten de kranten van Mediahuis vrijdag. Aanleiding zijn de uitlatingen van Almaci in het kopstukkendebat op Eén. De voorzitster van Groen had Vlaams Belang als racistisch bestempeld, maar dat vond VB-voorzitter Tom Van Grieken 'gratuit en lasterlijk'.

De voorzitter van Vlaams Belang diende donderdag een klacht in tegen zijn collega van Groen voor smaad en laster en eerroof. Hij beroept zich daarvoor op een arrest van eerder deze week. Een rechter oordeelde maandag dat Boek.be en de Groep Algemene Uitgevers de huisuitgeverij van Vlaams Belang, Uitgeverij Egmont, niet mogen weren van de Boekenbeurs.

De rechter in beroep verwierp daarbij de redenering van de organisatoren dat VB discriminatie propageert. 'Het is niet bewezen dat de politieke overtuiging van de partij racistisch of discriminerend zou zijn', staat in zijn arrest.

Vlaams Belang is tevreden en wil wie de partij bewust racistisch noemt juridisch aanvallen. De klacht tegen Almaci is echter vooral symbolisch, want ze geniet parlementaire onschendbaarheid voor uitspraken die ze in haar functie doet.

Groen is alleszins niet onder de indruk. 'We gaan ons altijd blijven verzetten, in woord en daad, tegen racisme en discriminatie. Een klacht van het Vlaams Belang verandert daar niets aan', reageert de partij. De groenen wijzen erop dat 'de partij die altijd schermt met vrije meningsuiting nu iemand aanvalt die haar vrije mening verkondigt'.

Het Vlaams Belang heeft een klacht ingediend tegen Groen-kopstuk Meyrem Almaci, zo berichten de kranten van Mediahuis vrijdag. Aanleiding zijn de uitlatingen van Almaci in het kopstukkendebat op Eén. De voorzitster van Groen had Vlaams Belang als racistisch bestempeld, maar dat vond VB-voorzitter Tom Van Grieken 'gratuit en lasterlijk'.De voorzitter van Vlaams Belang diende donderdag een klacht in tegen zijn collega van Groen voor smaad en laster en eerroof. Hij beroept zich daarvoor op een arrest van eerder deze week. Een rechter oordeelde maandag dat Boek.be en de Groep Algemene Uitgevers de huisuitgeverij van Vlaams Belang, Uitgeverij Egmont, niet mogen weren van de Boekenbeurs.De rechter in beroep verwierp daarbij de redenering van de organisatoren dat VB discriminatie propageert. 'Het is niet bewezen dat de politieke overtuiging van de partij racistisch of discriminerend zou zijn', staat in zijn arrest.Vlaams Belang is tevreden en wil wie de partij bewust racistisch noemt juridisch aanvallen. De klacht tegen Almaci is echter vooral symbolisch, want ze geniet parlementaire onschendbaarheid voor uitspraken die ze in haar functie doet.Groen is alleszins niet onder de indruk. 'We gaan ons altijd blijven verzetten, in woord en daad, tegen racisme en discriminatie. Een klacht van het Vlaams Belang verandert daar niets aan', reageert de partij. De groenen wijzen erop dat 'de partij die altijd schermt met vrije meningsuiting nu iemand aanvalt die haar vrije mening verkondigt'.