Bonte maakte zijn besluit bekend tijdens de gemeenteraad.

Aanleiding is de ontdekking op 11 oktober van elf illegale Indiërs, onder wie een minderjarige, in de kelders van de leegstaande site Parmentier.

"Het is dezelfde schuilplaats die steevast gebruikt werd door de mensenhandelaars die eind vorig jaar wegens mensenhandel veroordeeld werden tot een totaal van 54 jaar en 6 maanden celstraf en waarbij de Sikh-tempel gebruikt werd voor het verblijf overdag en gratis voedselvoorziening. Een jaar later is het netwerk kennelijk opnieuw actief. De lokale politie pakte dit jaar in totaal al 23 illegale Indiërs op die deze tempel frequenteerden", aldus Bonte.

'Gewaarschuwd'

Bonte had op 13 oktober hierover een gesprek met vertegenwoordigers van de Sikh-tempel en gaf hen toen een week de tijd om constructieve voorstellen te doen om deze illegale praktijken in te dijken. "Zij vertelden me toen dat zij hiervan op de hoogte waren maar dat ze er niets aan konden doen. Hoewel ik toen reeds gewaarschuwd heb dat ik de tempel zou sluiten, heb ik niets meer van hen gehoord", aldus Bonte die er op wijst dat ook Justitie er niet in slaagt het probleem onder controle te krijgen.

Zo werden de op 11 oktober opgepakte illegalen nog dezelfde dag vrijgelaten met het bevel om het grondgebied te verlaten. "Dergelijke mensen worden nadien regelmatig terug in Vilvoorde opgepakt", aldus Bonte.

(Belga/RR)

Bonte maakte zijn besluit bekend tijdens de gemeenteraad.Aanleiding is de ontdekking op 11 oktober van elf illegale Indiërs, onder wie een minderjarige, in de kelders van de leegstaande site Parmentier. "Het is dezelfde schuilplaats die steevast gebruikt werd door de mensenhandelaars die eind vorig jaar wegens mensenhandel veroordeeld werden tot een totaal van 54 jaar en 6 maanden celstraf en waarbij de Sikh-tempel gebruikt werd voor het verblijf overdag en gratis voedselvoorziening. Een jaar later is het netwerk kennelijk opnieuw actief. De lokale politie pakte dit jaar in totaal al 23 illegale Indiërs op die deze tempel frequenteerden", aldus Bonte. Bonte had op 13 oktober hierover een gesprek met vertegenwoordigers van de Sikh-tempel en gaf hen toen een week de tijd om constructieve voorstellen te doen om deze illegale praktijken in te dijken. "Zij vertelden me toen dat zij hiervan op de hoogte waren maar dat ze er niets aan konden doen. Hoewel ik toen reeds gewaarschuwd heb dat ik de tempel zou sluiten, heb ik niets meer van hen gehoord", aldus Bonte die er op wijst dat ook Justitie er niet in slaagt het probleem onder controle te krijgen. Zo werden de op 11 oktober opgepakte illegalen nog dezelfde dag vrijgelaten met het bevel om het grondgebied te verlaten. "Dergelijke mensen worden nadien regelmatig terug in Vilvoorde opgepakt", aldus Bonte.(Belga/RR)