Dat zegt woordvoerster Dominique Ernould.

Vorige week duurde het nog tot donderdag voor de week volgeboekt zat. Toen werden per dag wel nog 200 mensen opgeroepen. Dat heeft de dienst deze week verminderd naar 150, om meer plaatsen vrij te houden voor kwetsbare groepen.

Op dinsdag stonden ongeveer 500 asielzoekers op de stoep bij Dienst Vreemdelingenzaken. Van de 150 die voor dinsdag een oproepingsbrief hadden gekregen, kwamen er 126 opdagen. Zij werden aangevuld met 114 nieuwkomers, waardoor de wachtzaal in totaal 240 registraties te verwerken kreeg.

Bij de groep van 71 asielzoekers die gisteren al een oproepingsbrief kreeg voor donderdag, kwamen er vandaag/dinsdag nog 79 bij.

Daarnaast kregen 150 mensen een oproepingsbrief voor vrijdag. Voorlopig moet niemand wachten tot volgende week.

Het totaal aantal vluchtelingen dat dinsdagavond de nacht moet doorbrengen in de buurt van het Noordstation komt zo op 450. In principe blijft het aantal plaatsen dat voorzien is in de vooropvang in het WTC III-gebouw dus volstaan. De geringe opkomst van de eerste nacht doet alvast geen problemen vermoeden.

In elk geval moeten de asielzoekers die van de door de overheid georganiseerde vooropvang gebruik willen maken, wachten tot het gebouw vanavond opengaat. Ondertussen kunnen ze terecht in het tentenkamp in het Maximiliaanpark. (Belga/JH)

Dat zegt woordvoerster Dominique Ernould.Vorige week duurde het nog tot donderdag voor de week volgeboekt zat. Toen werden per dag wel nog 200 mensen opgeroepen. Dat heeft de dienst deze week verminderd naar 150, om meer plaatsen vrij te houden voor kwetsbare groepen. Op dinsdag stonden ongeveer 500 asielzoekers op de stoep bij Dienst Vreemdelingenzaken. Van de 150 die voor dinsdag een oproepingsbrief hadden gekregen, kwamen er 126 opdagen. Zij werden aangevuld met 114 nieuwkomers, waardoor de wachtzaal in totaal 240 registraties te verwerken kreeg. Bij de groep van 71 asielzoekers die gisteren al een oproepingsbrief kreeg voor donderdag, kwamen er vandaag/dinsdag nog 79 bij. Daarnaast kregen 150 mensen een oproepingsbrief voor vrijdag. Voorlopig moet niemand wachten tot volgende week. Het totaal aantal vluchtelingen dat dinsdagavond de nacht moet doorbrengen in de buurt van het Noordstation komt zo op 450. In principe blijft het aantal plaatsen dat voorzien is in de vooropvang in het WTC III-gebouw dus volstaan. De geringe opkomst van de eerste nacht doet alvast geen problemen vermoeden. In elk geval moeten de asielzoekers die van de door de overheid georganiseerde vooropvang gebruik willen maken, wachten tot het gebouw vanavond opengaat. Ondertussen kunnen ze terecht in het tentenkamp in het Maximiliaanpark. (Belga/JH)