CNN citeert een anonieme juridische bron 'dicht bij het onderzoek', die zegt dat Atar in augustus, zes maanden na de aanslagen in Brussel dus, een bezoek bracht aan en 'direct contact' had met zijn familie. 'Hij zag ze persoonlijk. Er was zelfs fysiek contact', zo luidt het. De Amerikaanse zender zegt nog de familie te hebben gecontacteerd voor uitleg, maar die niet te hebben gekregen.

Een en ander was kennelijk de aanleiding voor een grote actie op 13 augustus op acht adressen in Brussel. 'Dat de operatie lekte in de media had directe gevolgen voor het onderzoek', luidt het nog. 'Maar ik zeg niet dat we hem daardoor gemist hebben, want dat zullen we nooit weten'.

Gezocht

Atar geldt als een van de meest gezochte terroristen van Europa. Er zijn sterke vermoedens dat de Marokkaanse Belg een sleutelfiguur was bij de aanslagen op 22 maart. Zo zou hij de man achter het alias Abou Ahmad zijn, die meermaals terugkomt in het onderzoek als coördinator in Syrië van de aanslagen.

Bovendien is Atar de neef van de broers Khalid en Ibrahim Bakraoui, die zichzelf opbliezen op respectievelijk Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek.

In een gesprek met Knack zei een bron binnen de Belgische veiligheidswereld eind augustus echter: 'Na de aanslagen is er info gekomen dat hij betrokken zou zijn bij de IS en de aanslagen. Maar een smoking gun zie ik niet. De enige waarheid is dat er vandaag véél onduidelijkheid bestaat.'

La Dernière Heure schreef in november vorig jaar dat Atar in een brief aan zijn moeder zijn onschuld uitschreeuwt.

Lees ook: 'Ik sluit niet uit dat Oussama Atar terugkeert met bijzonder boze wraakplannen'

CNN citeert een anonieme juridische bron 'dicht bij het onderzoek', die zegt dat Atar in augustus, zes maanden na de aanslagen in Brussel dus, een bezoek bracht aan en 'direct contact' had met zijn familie. 'Hij zag ze persoonlijk. Er was zelfs fysiek contact', zo luidt het. De Amerikaanse zender zegt nog de familie te hebben gecontacteerd voor uitleg, maar die niet te hebben gekregen.Een en ander was kennelijk de aanleiding voor een grote actie op 13 augustus op acht adressen in Brussel. 'Dat de operatie lekte in de media had directe gevolgen voor het onderzoek', luidt het nog. 'Maar ik zeg niet dat we hem daardoor gemist hebben, want dat zullen we nooit weten'.Atar geldt als een van de meest gezochte terroristen van Europa. Er zijn sterke vermoedens dat de Marokkaanse Belg een sleutelfiguur was bij de aanslagen op 22 maart. Zo zou hij de man achter het alias Abou Ahmad zijn, die meermaals terugkomt in het onderzoek als coördinator in Syrië van de aanslagen.Bovendien is Atar de neef van de broers Khalid en Ibrahim Bakraoui, die zichzelf opbliezen op respectievelijk Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek.In een gesprek met Knack zei een bron binnen de Belgische veiligheidswereld eind augustus echter: 'Na de aanslagen is er info gekomen dat hij betrokken zou zijn bij de IS en de aanslagen. Maar een smoking gun zie ik niet. De enige waarheid is dat er vandaag véél onduidelijkheid bestaat.'La Dernière Heure schreef in november vorig jaar dat Atar in een brief aan zijn moeder zijn onschuld uitschreeuwt.Lees ook: 'Ik sluit niet uit dat Oussama Atar terugkeert met bijzonder boze wraakplannen'