"Er moet een onderzoek komen naar deze activiteiten en de verantwoordelijkheden daarvoor", aldus een naar eigen zeggen verontwaardigde Van Overtveldt.

Knack, De Tijd, MO* en Le Soir, die het Belgische luik van de zogenaamde PanamaPapers op zich hebben genomen, meldden zaterdag dat Experta van alle bankfilialen in de wereld veruit de meeste offshorebedrijven bestelde bij Mossack Fonseca. De klanten kregen de vennootschappen om bankrekeningen in Luxemburg, Zwitserland en Jersey verborgen te houden.

Het systeem ging door tot aan de ontmanteling van de Dexia-groep eind 2011. Dat betekent dat Dexia zelfs nadat de groep in september 2008 gered moest worden met 3 miljard euro Belgisch belastinggeld nog jaren klanten hielp om via Panama belastingen te ontlopen, aldus de media. (Belga/NSK)

"Er moet een onderzoek komen naar deze activiteiten en de verantwoordelijkheden daarvoor", aldus een naar eigen zeggen verontwaardigde Van Overtveldt.Knack, De Tijd, MO* en Le Soir, die het Belgische luik van de zogenaamde PanamaPapers op zich hebben genomen, meldden zaterdag dat Experta van alle bankfilialen in de wereld veruit de meeste offshorebedrijven bestelde bij Mossack Fonseca. De klanten kregen de vennootschappen om bankrekeningen in Luxemburg, Zwitserland en Jersey verborgen te houden.Het systeem ging door tot aan de ontmanteling van de Dexia-groep eind 2011. Dat betekent dat Dexia zelfs nadat de groep in september 2008 gered moest worden met 3 miljard euro Belgisch belastinggeld nog jaren klanten hielp om via Panama belastingen te ontlopen, aldus de media. (Belga/NSK)