De tweestrijd tussen Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) is 'nep', zo zegt Groen-voorzitter Wouter Van Besien. 'Beiden zijn tegen een rechtvaardige belastinghervorming en willen de afbouw van de sociale welvaartstaat. Op communautair vlak zijn ze beiden voor het confederalisme.'

Omdat de voorstellen van Kris Peeters (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) te dicht bij elkaar zouden liggen, noemt de voorzitter van Groen Wouter Van Besien de tweestrijd tussen beiden 'nep' en 'verzonnen door de media en politieke commentatoren'. Die uitspraken laat Van Besien optekenen in De Standaard.

Bart De Wever en Kris Peeters gelden als de absolute stemmenkampioenen van hun partij en zullen naar alle waarschijnlijkheid volop ingezet worden tijdens de verkiezingen in 2014. Peeters zal daarbij door wat waarschijnlijk de tweede partij van Vlaanderen zal worden, de Cd&V, strategisch uitgespeeld worden als tegenhanger van De Wever. Een 'nepstrijd', oordeelt Van Besien.

De groene voorman noemt de verschillen tussen beiden te klein om van een strijd te spreken. 'Beiden zijn tegen een rechtvaardige belastinghervorming en willen de afbouw van de sociale welvaartstaat. Op communautair vlak zijn ze beiden voor het confederalisme', aldus Van Besien.

Van Besien wil samenwerken op links na verkiezingen

Van Besien vertrouwt er echter op dat zijn partij niet zal ten onder gaan in die strijd, noch vreest hij dat de linkerzijde teveel zal verkavelen. In Antwerpen zitten daar immers zowel Groen, als SP.A, als PVDA+. Van Besien vindt die diversiteit toe te juichen, aldus De Standaard. Echter enkel als er na de verkiezingen kan samengewerkt worden. En dat wil Van Besien graag doen na de verkiezingen van 2014: hij heeft de ambitie om zijn partij in de regeringen te loodsen. 'Volgens de peilingen behoort dat tot de mogelijkheden', aldus Van Besien, die voor de concrete uitwerking van die mogelijkheden naar CD&V kijkt. Het is volgens hem immers de vraag met wie zij zullen een coalitie vormen.

De tweestrijd tussen Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) is 'nep', zo zegt Groen-voorzitter Wouter Van Besien. 'Beiden zijn tegen een rechtvaardige belastinghervorming en willen de afbouw van de sociale welvaartstaat. Op communautair vlak zijn ze beiden voor het confederalisme.'Omdat de voorstellen van Kris Peeters (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) te dicht bij elkaar zouden liggen, noemt de voorzitter van Groen Wouter Van Besien de tweestrijd tussen beiden 'nep' en 'verzonnen door de media en politieke commentatoren'. Die uitspraken laat Van Besien optekenen in De Standaard.Bart De Wever en Kris Peeters gelden als de absolute stemmenkampioenen van hun partij en zullen naar alle waarschijnlijkheid volop ingezet worden tijdens de verkiezingen in 2014. Peeters zal daarbij door wat waarschijnlijk de tweede partij van Vlaanderen zal worden, de Cd&V, strategisch uitgespeeld worden als tegenhanger van De Wever. Een 'nepstrijd', oordeelt Van Besien. De groene voorman noemt de verschillen tussen beiden te klein om van een strijd te spreken. 'Beiden zijn tegen een rechtvaardige belastinghervorming en willen de afbouw van de sociale welvaartstaat. Op communautair vlak zijn ze beiden voor het confederalisme', aldus Van Besien. Van Besien wil samenwerken op links na verkiezingenVan Besien vertrouwt er echter op dat zijn partij niet zal ten onder gaan in die strijd, noch vreest hij dat de linkerzijde teveel zal verkavelen. In Antwerpen zitten daar immers zowel Groen, als SP.A, als PVDA+. Van Besien vindt die diversiteit toe te juichen, aldus De Standaard. Echter enkel als er na de verkiezingen kan samengewerkt worden. En dat wil Van Besien graag doen na de verkiezingen van 2014: hij heeft de ambitie om zijn partij in de regeringen te loodsen. 'Volgens de peilingen behoort dat tot de mogelijkheden', aldus Van Besien, die voor de concrete uitwerking van die mogelijkheden naar CD&V kijkt. Het is volgens hem immers de vraag met wie zij zullen een coalitie vormen.