Na de spectaculaire ontsnapping vrijdag van een gedetineerde uit de gevangenis van Lantin verwijzen de vakbonden opnieuw naar het gebrek aan veiligheid. De bewakingstorens van de gevangenis zijn maar zelden bemand, zo luidt het.

"De voorbije twaalf maanden waren de torens zeker niet meer dan dertig dagen bemand", zegt Didier Breulheid, permanent afgevaardigde van de christelijke vakbond CSC Openbare Diensten. "Sommige veiligheidsposten worden niet ingevuld omdat de politieke autoriteiten en de algemene directie van de gevangenissen de bewakingsagenten dwingen om hun vakantie in te halen. Er is dus minder personeel beschikbaar."

"De ogen van de gevangenis"

Volgens de vakbondsafgevaardigde zijn de torens "de ogen" van de gevangenis van Lantin, omdat ze het mogelijk maken tegelijk te zien wat er zich binnen en buiten de omheining van de instelling afspeelt. Volgende week is er een vergadering voorzien in Lantin. De vakbonden zullen de kwestie daar opnieuw aankaarten.

De 28-jarige Mohamed El Jabbari ontsnapte vrijdag uit de gevangenis van Lantin. Hij raakte ongemerkt op een binnenplaats en klom op een touwladder die door vier zwaar bewapende kompanen over de muur was gegooid. De groep vluchtte weg in twee gestolen auto's die zaterdagmorgen uitgebrand werden teruggevonden. (Belga)

Na de spectaculaire ontsnapping vrijdag van een gedetineerde uit de gevangenis van Lantin verwijzen de vakbonden opnieuw naar het gebrek aan veiligheid. De bewakingstorens van de gevangenis zijn maar zelden bemand, zo luidt het. "De voorbije twaalf maanden waren de torens zeker niet meer dan dertig dagen bemand", zegt Didier Breulheid, permanent afgevaardigde van de christelijke vakbond CSC Openbare Diensten. "Sommige veiligheidsposten worden niet ingevuld omdat de politieke autoriteiten en de algemene directie van de gevangenissen de bewakingsagenten dwingen om hun vakantie in te halen. Er is dus minder personeel beschikbaar." "De ogen van de gevangenis" Volgens de vakbondsafgevaardigde zijn de torens "de ogen" van de gevangenis van Lantin, omdat ze het mogelijk maken tegelijk te zien wat er zich binnen en buiten de omheining van de instelling afspeelt. Volgende week is er een vergadering voorzien in Lantin. De vakbonden zullen de kwestie daar opnieuw aankaarten. De 28-jarige Mohamed El Jabbari ontsnapte vrijdag uit de gevangenis van Lantin. Hij raakte ongemerkt op een binnenplaats en klom op een touwladder die door vier zwaar bewapende kompanen over de muur was gegooid. De groep vluchtte weg in twee gestolen auto's die zaterdagmorgen uitgebrand werden teruggevonden. (Belga)