De vakantieuittocht zorgt voorlopig niet voor een overdreven drukte op de Belgische en Europese wegen. Doordat het weer niet echt meezit, is er minder verkeer richting kust en dat speelt een rol, luidt het bij VAB en Touring over de relatief rustige verkeerssituatie in eigen land.

Ook op de Europese wegen is het vrij rustig, met een iets drukker verkeer rond Parijs en op de A6 nabij Lyon, net als op de A8 in Duitsland. In de buurt van de Gotthardtunnel zijn er vertragingen, maar nog geen echte files.

Pieken op 28 juli en 4 augustus

VAB en Touring hadden eerder deze week al een rustig vertrekweekend in Europa voorspeld. Volgens de organisaties zal in het weekend van vrijdag 6 tot zondag 8 juli de drukte in Europa pas echt op gang komen. Daarna zijn het de weekends van 28 juli en 4 augustus die voor druk verkeer en lange files zullen zorgen. (Belga/INM)

De vakantieuittocht zorgt voorlopig niet voor een overdreven drukte op de Belgische en Europese wegen. Doordat het weer niet echt meezit, is er minder verkeer richting kust en dat speelt een rol, luidt het bij VAB en Touring over de relatief rustige verkeerssituatie in eigen land. Ook op de Europese wegen is het vrij rustig, met een iets drukker verkeer rond Parijs en op de A6 nabij Lyon, net als op de A8 in Duitsland. In de buurt van de Gotthardtunnel zijn er vertragingen, maar nog geen echte files. Pieken op 28 juli en 4 augustus VAB en Touring hadden eerder deze week al een rustig vertrekweekend in Europa voorspeld. Volgens de organisaties zal in het weekend van vrijdag 6 tot zondag 8 juli de drukte in Europa pas echt op gang komen. Daarna zijn het de weekends van 28 juli en 4 augustus die voor druk verkeer en lange files zullen zorgen. (Belga/INM)