De vraag dateert we al van voor de terreurdreiging. Negen op de tien agenten zijn vragende partij om ook een wapen te mogen dragen. 'Het geweld tegen de politie neemt toe', klinkt het bij politievakbond VSOA.

Volgens VTM ziet het ernaar uit dat het dreigingsniveau op niveau 3 gehandhaafd zal worden. Eerder deze week waren er al berichten dat agenten uitgeput waren door de terreurdreiging.

Er zijn 1.600 hulpagenten in België. Ze doen bureauwerk, maar soms ook politietaken.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon van de N-VA noemt de wapendracht voor hulpagenten bespreekbaar, als daar ook eerst de gepaste opleiding aan vooraf gaat.

Die nieuwe rol voor agenten moeten dan passen in een ruimere hervorming van de politie. 'Wij staan klaar om dat debat te voeren', zegt hij aan VTM.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

De vraag dateert we al van voor de terreurdreiging. Negen op de tien agenten zijn vragende partij om ook een wapen te mogen dragen. 'Het geweld tegen de politie neemt toe', klinkt het bij politievakbond VSOA.Volgens VTM ziet het ernaar uit dat het dreigingsniveau op niveau 3 gehandhaafd zal worden. Eerder deze week waren er al berichten dat agenten uitgeput waren door de terreurdreiging.Er zijn 1.600 hulpagenten in België. Ze doen bureauwerk, maar soms ook politietaken. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon van de N-VA noemt de wapendracht voor hulpagenten bespreekbaar, als daar ook eerst de gepaste opleiding aan vooraf gaat. Die nieuwe rol voor agenten moeten dan passen in een ruimere hervorming van de politie. 'Wij staan klaar om dat debat te voeren', zegt hij aan VTM.