Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) wil het voorstel van CD&V-voorzitter Wouter Beke - om militair in te grijpen in Syrië om een einde te maken aan de vluchtelingenstroom - zeker overwegen. Dat meldde hij op Radio 1. Wel benadrukte hij dat er dan bijkomende investeringen nodig zijn.

Wouter Beke vindt dat de vluchtelingencrisis 'bij de wortel moet worden aangepakt.' Daarom moet volgens de CD&V-voorzitter een militair ingrijpen in Syrië overwogen worden. 'Er is daar een regime dat zijn eigen onderdanen onderdrukt en uitmoordt. Dat regime drukt het hele vluchtelingenprobleem richting Europa', klonk het in Terzake.

Of er een draagvlak voor bestaat in de regering of in het parlement kon de partijvoorzitter niet voorspellen.

Minister Vandeput reageert alvast gematigd positief op het idee van Beke. Al benadrukt hij wel dat er 'verschillende kanalen zijn waarlangs we de vluchtelingenstroom moeten aanpakken.' 'Een daarvan kan inderdaad een militair ingrijpen zijn in een internationale context.' Wel zouden er in dat geval extra investeringen moeten gebeuren bij Defensie, voegde Vandeput toe. (AVE)

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) wil het voorstel van CD&V-voorzitter Wouter Beke - om militair in te grijpen in Syrië om een einde te maken aan de vluchtelingenstroom - zeker overwegen. Dat meldde hij op Radio 1. Wel benadrukte hij dat er dan bijkomende investeringen nodig zijn. Wouter Beke vindt dat de vluchtelingencrisis 'bij de wortel moet worden aangepakt.' Daarom moet volgens de CD&V-voorzitter een militair ingrijpen in Syrië overwogen worden. 'Er is daar een regime dat zijn eigen onderdanen onderdrukt en uitmoordt. Dat regime drukt het hele vluchtelingenprobleem richting Europa', klonk het in Terzake. Of er een draagvlak voor bestaat in de regering of in het parlement kon de partijvoorzitter niet voorspellen.Minister Vandeput reageert alvast gematigd positief op het idee van Beke. Al benadrukt hij wel dat er 'verschillende kanalen zijn waarlangs we de vluchtelingenstroom moeten aanpakken.' 'Een daarvan kan inderdaad een militair ingrijpen zijn in een internationale context.' Wel zouden er in dat geval extra investeringen moeten gebeuren bij Defensie, voegde Vandeput toe. (AVE)