De onderwijswereld kijkt de komende dagen reikhalzend uit naar de presentatie van de PISA-resultaten, het driejaarlijks internationaal vergelijkend onderzoek naar de kennis en vaardigheden van 15-jarigen. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) moet hopen dat de lichte neerwaartse trend van de vorige test zich niet doorzet en dat ons land bovenaan blijft meedraaien in het klassement.

Smet lag de voorbije week zwaar onder vuur in het Vlaams Parlement toen bleek dat er opnieuw een gepland decreet sneuvelt, dit keer over de schaalvergroting bij de scholengroepen. Volgens oud-minister van Onderwijs en oppositielid Marleen Vanderpoorten (Open VLD) is Smet 'grandioos gebuisd'. Smet antwoordt daarop dat de schaalvergroting er ook zonder decreet zal komen, vanaf 2017.

Vanderpoorten hekelde ook het feit dat de minister veel te veel zou luisteren naar de bazen van het katholiek onderwijs maar dat hij de leerkrachten in de kou laat staan. Eerder dit jaar bleek uit een enquête van Knack dat ongeveer 80 procent van de ondervraagde leraars het moeizaam tot stand gekomen masterplan van de Vlaamse regering over de onderwijshervorming in het secundair onderwijs afkeurden.

Pascal Smet, °Haasdonk 1967, studeerde Rechten aan de Universiteit Antwerpen en was lokaal mandataris voor de SP in Beveren en Oost-Vlaanderen. Nationaal schopte hij het tot voorzitter van de jong-socialisten. Hij was commissaris-generaal voor de vluchtelingen van 2001 tot 2003. Vandaar ging het richting Brusselse regering. Na de regionale verkiezingen van 2009 werd hij minister in de Vlaamse regering. Niet alleen Onderwijs, maar ook Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel zitten in zijn portefeuille.

De onderwijswereld kijkt de komende dagen reikhalzend uit naar de presentatie van de PISA-resultaten, het driejaarlijks internationaal vergelijkend onderzoek naar de kennis en vaardigheden van 15-jarigen. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) moet hopen dat de lichte neerwaartse trend van de vorige test zich niet doorzet en dat ons land bovenaan blijft meedraaien in het klassement.Smet lag de voorbije week zwaar onder vuur in het Vlaams Parlement toen bleek dat er opnieuw een gepland decreet sneuvelt, dit keer over de schaalvergroting bij de scholengroepen. Volgens oud-minister van Onderwijs en oppositielid Marleen Vanderpoorten (Open VLD) is Smet 'grandioos gebuisd'. Smet antwoordt daarop dat de schaalvergroting er ook zonder decreet zal komen, vanaf 2017.Vanderpoorten hekelde ook het feit dat de minister veel te veel zou luisteren naar de bazen van het katholiek onderwijs maar dat hij de leerkrachten in de kou laat staan. Eerder dit jaar bleek uit een enquête van Knack dat ongeveer 80 procent van de ondervraagde leraars het moeizaam tot stand gekomen masterplan van de Vlaamse regering over de onderwijshervorming in het secundair onderwijs afkeurden. Pascal Smet, °Haasdonk 1967, studeerde Rechten aan de Universiteit Antwerpen en was lokaal mandataris voor de SP in Beveren en Oost-Vlaanderen. Nationaal schopte hij het tot voorzitter van de jong-socialisten. Hij was commissaris-generaal voor de vluchtelingen van 2001 tot 2003. Vandaar ging het richting Brusselse regering. Na de regionale verkiezingen van 2009 werd hij minister in de Vlaamse regering. Niet alleen Onderwijs, maar ook Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel zitten in zijn portefeuille.