De stakingsactie die donderdagavond startte in de postverdeel- en transportcentra van bpost van Brussel, Charleroi en Luik, gaat ook vrijdagochtend voort. Dat werd vernomen bij André Blaise van CSC-Transcom. De Franstalige christelijke vakbond is de initiatiefnemer van de actie.

'Kantoren ontvangen geen post'

In de postkantoren zelf wordt niet gestaakt. "De kantoren ontvangen uiteraard geen post door de actie in de drie centra", zegt Blaise. Hij verwacht dat de staking in het Brusselse postverdeel- en transportcentrum in de loop van de voormiddag zal aflopen; in de andere centra zou de actie langer aanhouden. De drie centra worden sinds donderdagavond geblokkeerd. Alleen de vrachtwagens die kranten vervoeren, mochten door "zodat de impact op de bevolking zo beperkt mogelijk blijft".

Doorlichting 3.200 banen

Er heerst al lange tijd onvrede bij bpost. De bonden klagen over een hoge werkdruk en organisatorische problemen bij het bedrijf. Daarnaast zorgt ook het Alpha-plan voor ongerustheid. Dat plan houdt een doorlichting in van de zowat 3.200 banen op de hoofdzetel in Brussel. De bonden vrezen een duizendtal ontslagen. (Belga/WB)

De stakingsactie die donderdagavond startte in de postverdeel- en transportcentra van bpost van Brussel, Charleroi en Luik, gaat ook vrijdagochtend voort. Dat werd vernomen bij André Blaise van CSC-Transcom. De Franstalige christelijke vakbond is de initiatiefnemer van de actie.In de postkantoren zelf wordt niet gestaakt. "De kantoren ontvangen uiteraard geen post door de actie in de drie centra", zegt Blaise. Hij verwacht dat de staking in het Brusselse postverdeel- en transportcentrum in de loop van de voormiddag zal aflopen; in de andere centra zou de actie langer aanhouden. De drie centra worden sinds donderdagavond geblokkeerd. Alleen de vrachtwagens die kranten vervoeren, mochten door "zodat de impact op de bevolking zo beperkt mogelijk blijft". Er heerst al lange tijd onvrede bij bpost. De bonden klagen over een hoge werkdruk en organisatorische problemen bij het bedrijf. Daarnaast zorgt ook het Alpha-plan voor ongerustheid. Dat plan houdt een doorlichting in van de zowat 3.200 banen op de hoofdzetel in Brussel. De bonden vrezen een duizendtal ontslagen. (Belga/WB)