Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo, haalt erg scherp uit naar het ABVV. "Deze keer is de maat vol. Ze schaden de bedrijven. Nu krijgen ze met mij te doen", aldus Van Eetvelt in een reactie op de algemene staking aangekondigd door het ACOD.

'Dolk in de rug'

"Dit voelt als een dolk in de rug, na de loyale houding van de werkgevers tijdens het sociaal overleg", aldus Van Eetvelt. Door de aangekondigde staking heeft het ABVV "zichzelf buiten spel gezet", stelt de topman van de werkgeversorganisatie. Van Eetvelt heeft overleg gehad met sommige andere werkgeversorganisaties, zoals Voka, om een gemeenschappelijke houding aan te nemen tegenover het ABVV.

Met andere werkgevers volgt nog overleg. "Wat het overleg op Vlaams niveau betreft, is het duidelijk. Er zal geen enkele vooruitgang meer zijn met het ABVV aan tafel."

Met de staking heeft de socialistische vakbond "bewust voor de brutale actie gekozen", meent Van Eetvelt. De staking zal gevolgen hebben voor de economie en de bedrijven. "Dit is een gijzeling van de economie, en dat aanvaard ik niet." Van Eetvelt zegt de acties "zo beu als koude pap te zijn".

Eerder had ook het VBO al zijn afkeuring voor de staking laten blijken.

(Belga)

Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo, haalt erg scherp uit naar het ABVV. "Deze keer is de maat vol. Ze schaden de bedrijven. Nu krijgen ze met mij te doen", aldus Van Eetvelt in een reactie op de algemene staking aangekondigd door het ACOD."Dit voelt als een dolk in de rug, na de loyale houding van de werkgevers tijdens het sociaal overleg", aldus Van Eetvelt. Door de aangekondigde staking heeft het ABVV "zichzelf buiten spel gezet", stelt de topman van de werkgeversorganisatie. Van Eetvelt heeft overleg gehad met sommige andere werkgeversorganisaties, zoals Voka, om een gemeenschappelijke houding aan te nemen tegenover het ABVV. Met andere werkgevers volgt nog overleg. "Wat het overleg op Vlaams niveau betreft, is het duidelijk. Er zal geen enkele vooruitgang meer zijn met het ABVV aan tafel." Met de staking heeft de socialistische vakbond "bewust voor de brutale actie gekozen", meent Van Eetvelt. De staking zal gevolgen hebben voor de economie en de bedrijven. "Dit is een gijzeling van de economie, en dat aanvaard ik niet." Van Eetvelt zegt de acties "zo beu als koude pap te zijn".Eerder had ook het VBO al zijn afkeuring voor de staking laten blijken. (Belga)