Spoorstaking afgelopen, treinverkeer normaliseert pas dinsdagochtend

Staking bij het spoor: vruchteloos wachtende reizigers kosten de NMBS geld. © BELGA

De spoorstaking van de socialistische vakbond ACOD is ten einde. Het treinverkeer zal wel pas dinsdagmorgen opnieuw vlot rijden.

Dat heeft Frieke Neyrinck, woordvoerster van NMBS, maandagavond bevestigd. “Ons personeel zal alles in staat stellen om alle treinen vertrekkensklaar te maken tegen dinsdagmorgen”, zegt Neyrinck.

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de spoorwegen, verwacht een zwaar verstoorde ochtendspits: “We moeten ons dinsdag aan nieuwe problemen verwachten aangezien het tijd vergt vooraleer het hele netwerk terug normaal opstart.” Infrabel roept treinreizigers op zich goed te informeren alvorens naar het station te trekken. Dat kan onder meer via www.nmbs.be of twitter.

Door de stakingsactie van de ACOD lag het treinverkeer in Vlaanderen, Brussel en Wallonië maandag zo goed als plat. Omstreeks 22.00 uur was de stakingsactie ten einde. “Hier en daar zijn de problemen geleidelijk aan aan het oplossen. Al het spoormateriaal wordt deze nacht terug naar de vertrekplaatsen gebracht”, besluit Neyrinck. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content