Volgens de Franstalige openbare omroep RTBF gaat het om een actie van de FGTB Namen, waaraan ook leden uit Luxemburg en Waals-Brabant deelnamen. Een tweehonderdtal militanten trok met bussen naar de MR-hoofdzetel aan de Gulden Vlieslaan in Brussel, waar ze met paintballkogels en andere voorwerpen de gevel van het gebouw de volle laag gaven. MR meldt dat ook een rookbom in de inkomhal werd gegooid, terwijl daar personeel aanwezig was.

Bij de actie, die volgens de RTBF ongeveer een halfuur duurde, zijn enkele ramen beschadigd. Een auto die voor het gebouw geparkeerd stond, is ook besmeurd. De paintballkogels waren niet toevallig met gele verf, de kleur van de N-VA.

Protest

De paintballaanval is een protestactie tegen het regeerakkoord. MR is als enige Franstalige partij in een federale regering met N-VA, CD&V en Open VLD gestapt en krijgt van de oppositie veel kritiek, ook omwille van besparingsmaatregelen zoals de indexsprong.

'Dit is nog maar het begin,' citeert de RTBF regionaal secretaris Jean-Claude Hubert van de FGTB Namur. 'Het is nodig dat de mensen reageren'. Een niet bij naam genoemde betrokkene zei: 'Ik geloof dat we helaas tot acties en geweld moeten overgaan. Denk aan de Grieken en de Spanjaarden die hetzelfde hebben gedaan.'

Klacht

Olivier Chastel, de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen, zegt 'geschokt' te zijn. 'Ik heb altijd, net als mijn partij, het belang van dialoog en sociaal overleg verdedigd. Ik verafschuw deze daad van geweld. En deze actie valt nog meer te betreuren omdat ze ook voor het personeel schokkend is'. De partij dient een klacht in.

Minister Alexander De Croo (Open VLD) reageerde al op Twitter: 'Als de argumenten uitgeput zijn, blijven enkel de vuisten over?' Ook N-VA'er Peter Dedecker gaf commentaar in een tweet.

PS-filmpjes

Ook de PS lanceerde een nieuwe aanval op de regering-Michel, zij het dan op een beschaafdere manier. Met een hele reeks grappige filmpjes tonen de Franstalige socialisten wat de regering-Michel volgens hen van plan is. Bekijk de filmpjes.

Volgens de Franstalige openbare omroep RTBF gaat het om een actie van de FGTB Namen, waaraan ook leden uit Luxemburg en Waals-Brabant deelnamen. Een tweehonderdtal militanten trok met bussen naar de MR-hoofdzetel aan de Gulden Vlieslaan in Brussel, waar ze met paintballkogels en andere voorwerpen de gevel van het gebouw de volle laag gaven. MR meldt dat ook een rookbom in de inkomhal werd gegooid, terwijl daar personeel aanwezig was.Bij de actie, die volgens de RTBF ongeveer een halfuur duurde, zijn enkele ramen beschadigd. Een auto die voor het gebouw geparkeerd stond, is ook besmeurd. De paintballkogels waren niet toevallig met gele verf, de kleur van de N-VA.De paintballaanval is een protestactie tegen het regeerakkoord. MR is als enige Franstalige partij in een federale regering met N-VA, CD&V en Open VLD gestapt en krijgt van de oppositie veel kritiek, ook omwille van besparingsmaatregelen zoals de indexsprong.'Dit is nog maar het begin,' citeert de RTBF regionaal secretaris Jean-Claude Hubert van de FGTB Namur. 'Het is nodig dat de mensen reageren'. Een niet bij naam genoemde betrokkene zei: 'Ik geloof dat we helaas tot acties en geweld moeten overgaan. Denk aan de Grieken en de Spanjaarden die hetzelfde hebben gedaan.'Olivier Chastel, de nieuwe voorzitter van de Franstalige liberalen, zegt 'geschokt' te zijn. 'Ik heb altijd, net als mijn partij, het belang van dialoog en sociaal overleg verdedigd. Ik verafschuw deze daad van geweld. En deze actie valt nog meer te betreuren omdat ze ook voor het personeel schokkend is'. De partij dient een klacht in.Minister Alexander De Croo (Open VLD) reageerde al op Twitter: 'Als de argumenten uitgeput zijn, blijven enkel de vuisten over?' Ook N-VA'er Peter Dedecker gaf commentaar in een tweet.Ook de PS lanceerde een nieuwe aanval op de regering-Michel, zij het dan op een beschaafdere manier. Met een hele reeks grappige filmpjes tonen de Franstalige socialisten wat de regering-Michel volgens hen van plan is. Bekijk de filmpjes.