Schepen in Ans wegens homofobe uitspraken uit PS gezet

Henri Huygen in 2011 © belga

De PS heeft de partijkaart van Henri Huygen ingetrokken nadat de voormalige schepen van Ans, in de provincie Luik, beschuldigd werd van homofobe uitspraken. Dat heeft het crisiscomité van de socialistische partij donderdagavond in Luik na een lange hoorzitting met Huygen beslist.

Huygen kwam in opspraak nadat hij afgelopen vrijdag tijdens een lokaal feest vrouwelijke danspasjes zou hebben uitgevoerd vlak bij een tafel waaraan enkele MR-verkozenen zaten, zeggende dat ‘men dit bij de MR gewoon is’. Daarmee zou hij hebben gealludeerd op de seksuele geaardheid van MR-collega en eerste schepen Thomas Cialone, die zelf niet aanwezig was.

Huygen zou nadien nog een stapje verder zijn gegaan door te stellen dat ‘relaties tussen mannen tegennatuurlijk zijn’ en zou zijn woorden ook hebben herhaald in het bijzijn van Cialone.

Huygen ontkent zelf de beschuldigingen. Toch kondigde hij afgelopen weekend al aan dat hij ontslag zou nemen als schepen voor Gelijke Kansen en zou afzien van zijn kandidatuur voor de PS bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Normaal gezien zou hij op de 5de plaats van de lijst staan.

Het Luikse gerecht heeft dinsdag ook al een gerechtelijk onderzoek geopend wegens de vermeende homofobe uitspraken van Huygen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content