Eerder raakte al bekend dat vele Belgische bands hun gage voor een optreden op Pukkelpop terugstorten. Ze willen daarmee het festival de kans geven om ook de volgende jaren te overleven.

Nu doet ook Sabam afstand van de rechten die het kan laten gelden op muziek gespeeld op Pukkelpop. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Acht procent

Het zou bijzonder moeilijk liggen als Sabam rechten zou doen gelden op gages waar de artiesten afstand van doen. Normaal gezien int Sabam zo'n acht procent van het complete gagebedrag dat Pukkelpop uitbetaalt aan bands. Met dat geld betaalt Sabam de auteurs van de liedjes die door de acts op het festival worden gebracht.

Na het drama op Pukkelpop heeft de auteursvereniging besloten dat geld dus niet te innen. Sabam zal daarnaast zelf de auteurs betalen van de liedjes die vóór de storm werden gespeeld.

Uit goede bron vernam de krant dat Sabam heeft voorgesteld aan Pukkelpop om volgend jaar voor een mogelijke nieuwe editie, eens samen te zitten om te bespreken hoe Sabam Pukkelpop daarin kan steunen. (Belga/EE)

Eerder raakte al bekend dat vele Belgische bands hun gage voor een optreden op Pukkelpop terugstorten. Ze willen daarmee het festival de kans geven om ook de volgende jaren te overleven. Nu doet ook Sabam afstand van de rechten die het kan laten gelden op muziek gespeeld op Pukkelpop. Dat meldt Het Belang van Limburg. Acht procent Het zou bijzonder moeilijk liggen als Sabam rechten zou doen gelden op gages waar de artiesten afstand van doen. Normaal gezien int Sabam zo'n acht procent van het complete gagebedrag dat Pukkelpop uitbetaalt aan bands. Met dat geld betaalt Sabam de auteurs van de liedjes die door de acts op het festival worden gebracht. Na het drama op Pukkelpop heeft de auteursvereniging besloten dat geld dus niet te innen. Sabam zal daarnaast zelf de auteurs betalen van de liedjes die vóór de storm werden gespeeld. Uit goede bron vernam de krant dat Sabam heeft voorgesteld aan Pukkelpop om volgend jaar voor een mogelijke nieuwe editie, eens samen te zitten om te bespreken hoe Sabam Pukkelpop daarin kan steunen. (Belga/EE)