Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het asielcentrum dat plaats moet bieden aan 945 vluchtelingen, opent op 4 januari de deuren en wordt het grootste asielcentrum in het land. Volgende dinsdag komt er overleg met de buurtbewoners.

De 945 asielzoekers zullen worden verspreid over 99 stacaravans en 43 chalets. Gemiddeld moeten ze met zes of zeven een chalet delen. Ze zullen zelf hun potje kunnen koken. Hoeveel personeel van Fedasil er aan de slag zal gaan, is nog niet bepaald.

'Handen al vol'

Parelstrand blijft intussen ook een vakantiepark, maar er komt een aparte ingang voor de asielzoekers. "Tussen het asielcentrum en de rest van het park wordt een afscheiding geplaatst", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven (SP.A) in de krant. De uitbating zal niet gebeuren door het Rode Kruis. "Wij vinden 945 mensen te veel voor dit kamp", zegt An Luyten van het Rode Kruis. Daarnaast wijst ze ook op het feit dat haar organisatie al de handen vol heeft met andere asielcentra.

Rode Kruis en Fedasil hanteren blijkbaar andere regels als het aankomt op hoeveel mensen je in een bepaalde ruimte kan opvangen, aldus Het Belang. Al hebben ze beiden hun regels sinds de start van de crisis al versoepeld. "We hebben ook nooit zelf gezegd dat we dit gingen uitbaten, het is ons wel gevraagd, maar we hebben dus nee gezegd. Het is trouwens niet de eerste keer dat we iets afwijzen", zegt An Luyten.

Naar schatting komen tweehonderd kinderen in het kamp terecht. Vandaag/Donderdag heeft de burgemeester al de eerste contacten met de scholen die de kinderen mee zullen moeten opvangen.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het asielcentrum dat plaats moet bieden aan 945 vluchtelingen, opent op 4 januari de deuren en wordt het grootste asielcentrum in het land. Volgende dinsdag komt er overleg met de buurtbewoners.De 945 asielzoekers zullen worden verspreid over 99 stacaravans en 43 chalets. Gemiddeld moeten ze met zes of zeven een chalet delen. Ze zullen zelf hun potje kunnen koken. Hoeveel personeel van Fedasil er aan de slag zal gaan, is nog niet bepaald. Parelstrand blijft intussen ook een vakantiepark, maar er komt een aparte ingang voor de asielzoekers. "Tussen het asielcentrum en de rest van het park wordt een afscheiding geplaatst", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven (SP.A) in de krant. De uitbating zal niet gebeuren door het Rode Kruis. "Wij vinden 945 mensen te veel voor dit kamp", zegt An Luyten van het Rode Kruis. Daarnaast wijst ze ook op het feit dat haar organisatie al de handen vol heeft met andere asielcentra. Rode Kruis en Fedasil hanteren blijkbaar andere regels als het aankomt op hoeveel mensen je in een bepaalde ruimte kan opvangen, aldus Het Belang. Al hebben ze beiden hun regels sinds de start van de crisis al versoepeld. "We hebben ook nooit zelf gezegd dat we dit gingen uitbaten, het is ons wel gevraagd, maar we hebben dus nee gezegd. Het is trouwens niet de eerste keer dat we iets afwijzen", zegt An Luyten. Naar schatting komen tweehonderd kinderen in het kamp terecht. Vandaag/Donderdag heeft de burgemeester al de eerste contacten met de scholen die de kinderen mee zullen moeten opvangen.(Belga/RR)