Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Ongeveer 150 bestuurders zouden een bekwaamheidsattest hebben gekocht bij Rijschool R. in Borgerhout. Daarvoor betaalden ze tessen 250 tot 900. Met dat attest konden zo bij hun gemeentebestuur terstond een voorlopig rijbewijs afhalen.

De zaak kwam eind december 2015 aan het licht. Ondertussen werden al een heleboel betrokkenen verhoord. "Vijftig mensen gaven toe zo'n attest te hebben gekocht", zegt parketwoordvoerder Ken Witpas.

De directie van de rijschool is spoorloos verdwenen. De rijschool zelf ging failliet en is intussen overgenomen.

Intrekken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil alle voorlopige rijbewijzen die met een vervalst attest zijn bekomen, meteen laten intrekken. "De examencentra in de regio kregen daarvoor een lijst van kandidaten die vermoedelijk gebruik hebben gemaakt van een attest van die rijschool", zegt hij. "Ik zal ook onderzoeken hoe het vervalsen van attesten in de toekomst kan worden bemoeilijkt."

(Belga/RR)

Dat schrijft Gazet van Antwerpen.Ongeveer 150 bestuurders zouden een bekwaamheidsattest hebben gekocht bij Rijschool R. in Borgerhout. Daarvoor betaalden ze tessen 250 tot 900. Met dat attest konden zo bij hun gemeentebestuur terstond een voorlopig rijbewijs afhalen. De zaak kwam eind december 2015 aan het licht. Ondertussen werden al een heleboel betrokkenen verhoord. "Vijftig mensen gaven toe zo'n attest te hebben gekocht", zegt parketwoordvoerder Ken Witpas. De directie van de rijschool is spoorloos verdwenen. De rijschool zelf ging failliet en is intussen overgenomen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil alle voorlopige rijbewijzen die met een vervalst attest zijn bekomen, meteen laten intrekken. "De examencentra in de regio kregen daarvoor een lijst van kandidaten die vermoedelijk gebruik hebben gemaakt van een attest van die rijschool", zegt hij. "Ik zal ook onderzoeken hoe het vervalsen van attesten in de toekomst kan worden bemoeilijkt."(Belga/RR)