Na de aanslag op het politiecommissariaat in Charleroi zaterdag, waarbij twee politieagenten werden aangevalen en verwond door een man met een machete, heeft de federale regering enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen.

De premier spreekt van verhoogde waakzaamheid. Dat betekent dat er in de eerste plaats een betere beveiliging van de de politiekantoren volgt.

Het OCAD liet zaterdagavond weten dat het dreigingsniveau (algemeen en voor de politie specifiek) op 3 blijft. Premier Michel bevestigt dat zondag, maar voegt eraan toe dat het dreigingsniveau voor politiecommissariaten op 2+ wordt gezet.

Wat de extra veiligheidsmaatregelen voor de veiligheid van de politieagenten betreft, gaat de regering eerst overleggen met de politievakbonden.

"Wij houden het hoofd koel, maar zijn alert", zei de premier aan de VRT. Hij bracht daarbij hulde aan 'de uitzonderlijke moed en de koelbloedigheid' van de politieagenten in Charleroi, 'slachtoffers van een verachtelijke en dramatische daad'. "De politie heeft gereageerd zoals het hoort en zo is een groter drama vermeden", aldus Michel.

In aanloop van het overleg met de veiligheidsdiensten werd een deel van de Hertogsstraat in Brussel, nabij de Wetstraat, zondagmorgen afgesloten voor alle verkeer. (Belga/VRT/BO)

Na de aanslag op het politiecommissariaat in Charleroi zaterdag, waarbij twee politieagenten werden aangevalen en verwond door een man met een machete, heeft de federale regering enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen.De premier spreekt van verhoogde waakzaamheid. Dat betekent dat er in de eerste plaats een betere beveiliging van de de politiekantoren volgt.Het OCAD liet zaterdagavond weten dat het dreigingsniveau (algemeen en voor de politie specifiek) op 3 blijft. Premier Michel bevestigt dat zondag, maar voegt eraan toe dat het dreigingsniveau voor politiecommissariaten op 2+ wordt gezet. Wat de extra veiligheidsmaatregelen voor de veiligheid van de politieagenten betreft, gaat de regering eerst overleggen met de politievakbonden. "Wij houden het hoofd koel, maar zijn alert", zei de premier aan de VRT. Hij bracht daarbij hulde aan 'de uitzonderlijke moed en de koelbloedigheid' van de politieagenten in Charleroi, 'slachtoffers van een verachtelijke en dramatische daad'. "De politie heeft gereageerd zoals het hoort en zo is een groter drama vermeden", aldus Michel. In aanloop van het overleg met de veiligheidsdiensten werd een deel van de Hertogsstraat in Brussel, nabij de Wetstraat, zondagmorgen afgesloten voor alle verkeer. (Belga/VRT/BO)