Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

De feiten speelden zich af in en rond het politiekantoor van Charleroi. Een man meldde zich rond 16 uur aan de balie van het politiekantoor. Hij haalde onmiddellijk een machete uit zijn zak en verwondde een agente aan het hoofd. Een tweede agente raakte lichtgewond.

De dader van de aanval werd daarna neergeschoten door een derde agent, en is intussen in het ziekenhuis overleden. Hij werd geraakt in de borst en het been. De man had geen papieren op zak, waardoor zijn identiteit op dit moment niet bekend is.

Een van de agentes heeft diepe snijwonden opgelopen ter hoogte van het aangezicht. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis van Charleroi, maar verkeert niet in levensgevaar. Haar collega raakte slechts lichtgewond.

Aangezien de dader bij zijn aanval 'Allahu Akbar' riep, gaat het mogelijk om wat als een terreurdaad kan worden omschreven.

Rond de boulevard Pierre Mayence werd kort na de aanval een veligheidszone ingesteld.

Minister van binnenlandse Zaken Jan Jambon spreekt in een reactie op Twitter van een 'laaghartige daad'. Jambon meldt dat het OCAD - het orgaan dat de terreurdreiging analyseert - het dreigingsniveau (algemeen en voor de politie specifiek) voorlopig niet wijzigt en op 3 houdt.

Premier Michel keert naar aanleiding van het steekincident terug uit vakantie naar België, waar hij zondagmorgen overlegt met de veiligheidsdiensten.

(Belga/VRT/BO)

De feiten speelden zich af in en rond het politiekantoor van Charleroi. Een man meldde zich rond 16 uur aan de balie van het politiekantoor. Hij haalde onmiddellijk een machete uit zijn zak en verwondde een agente aan het hoofd. Een tweede agente raakte lichtgewond. De dader van de aanval werd daarna neergeschoten door een derde agent, en is intussen in het ziekenhuis overleden. Hij werd geraakt in de borst en het been. De man had geen papieren op zak, waardoor zijn identiteit op dit moment niet bekend is. Een van de agentes heeft diepe snijwonden opgelopen ter hoogte van het aangezicht. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis van Charleroi, maar verkeert niet in levensgevaar. Haar collega raakte slechts lichtgewond. Aangezien de dader bij zijn aanval 'Allahu Akbar' riep, gaat het mogelijk om wat als een terreurdaad kan worden omschreven. Rond de boulevard Pierre Mayence werd kort na de aanval een veligheidszone ingesteld. Minister van binnenlandse Zaken Jan Jambon spreekt in een reactie op Twitter van een 'laaghartige daad'. Jambon meldt dat het OCAD - het orgaan dat de terreurdreiging analyseert - het dreigingsniveau (algemeen en voor de politie specifiek) voorlopig niet wijzigt en op 3 houdt.Premier Michel keert naar aanleiding van het steekincident terug uit vakantie naar België, waar hij zondagmorgen overlegt met de veiligheidsdiensten.(Belga/VRT/BO)