Aisling D'Hooghe (18) is een van de twee doelvrouwen en de op een na jongste speelster in de selectie van bondscoach Pascal Kina.
Nadat ze eerst voetbal had gespeeld, maakte ze op haar tiende de overstap naar het hockey - een goede keuze, zo is intussen gebleken. In 2011 won ze de Gouden Stick voor beste belofte bij de meisjes en vorige zomer kreeg ze als 17-jarige in extremis de voorkeur op Nadine Khouzam voor de Olympische Spelen in Londen. Een gecontesteerde keuze van Kina, maar wel een juiste.

D'Hooghe, die nooit voor een andere club speelde dan de Waterloo Ducks, deed haar vijfde en zesde middelbaar in maart vorig jaar voor de middenjury. Momenteel combineert ze het hockey met studies kinesitherapie.

Zondag 25 augustus wordt ze 19, hopelijk kan ze die verjaardag vieren met een medaille op het EK in Boom.

Videoportret van Aisling D'Hooghe:

Aisling D'Hooghe (18) is een van de twee doelvrouwen en de op een na jongste speelster in de selectie van bondscoach Pascal Kina. Nadat ze eerst voetbal had gespeeld, maakte ze op haar tiende de overstap naar het hockey - een goede keuze, zo is intussen gebleken. In 2011 won ze de Gouden Stick voor beste belofte bij de meisjes en vorige zomer kreeg ze als 17-jarige in extremis de voorkeur op Nadine Khouzam voor de Olympische Spelen in Londen. Een gecontesteerde keuze van Kina, maar wel een juiste. D'Hooghe, die nooit voor een andere club speelde dan de Waterloo Ducks, deed haar vijfde en zesde middelbaar in maart vorig jaar voor de middenjury. Momenteel combineert ze het hockey met studies kinesitherapie. Zondag 25 augustus wordt ze 19, hopelijk kan ze die verjaardag vieren met een medaille op het EK in Boom. Videoportret van Aisling D'Hooghe: