Voor Xavier Reckinger heeft dit EK hockey iets speciaals. De verdediger, met 29 jaar de op een na oudste speler van de Red Lions, speelt op clubniveau immers voor Braxgata in Boom, waar het toernooi plaatsvindt. Bij die club is hij ook Technisch Directeur Jeugd.

De geboren Brusselaar bracht een deel van zijn jeugd door in Congo, waar zijn vader werkte. Nadat die daar werd vermoord door een ontslagen werknemer, keerde het gezin terug naar Antwerpen. In het hockey vond Reckinger naar eigen zeggen een uitvlucht.

'Reck' beoefent de sport vanaf zijn zeven jaar. Op zijn palmares staan onder andere een Nederlandse landstitel (2005) en een Europese beker (2004) met Oranje Zwart. Na dat Nederlands avontuur keerde hij terug naar de Belgische competitie bij KHC Dragons in Brasschaat. Daar liep hij een zware blessure op die even deed vrezen voor het einde van zijn carrière. Na een maandenlange revalidatie maakte hij een comeback en trok in 2009 naar Braxgata. Reckinger verzamelde intussen meer dan 250 caps voor de Belgische nationale ploeg en was erbij op de Olympische Spelen in Peking (2008) en Londen (2012).

Reckinger behaalde ook een master in de Handelswetenschappen (het onderwerp van zijn thesis was 'de professionalisering van het hockey in België') en heeft een eigen consultancybedrijf RXHC.

Xavier Reckinger vertelt over zijn leven:

Voor Xavier Reckinger heeft dit EK hockey iets speciaals. De verdediger, met 29 jaar de op een na oudste speler van de Red Lions, speelt op clubniveau immers voor Braxgata in Boom, waar het toernooi plaatsvindt. Bij die club is hij ook Technisch Directeur Jeugd. De geboren Brusselaar bracht een deel van zijn jeugd door in Congo, waar zijn vader werkte. Nadat die daar werd vermoord door een ontslagen werknemer, keerde het gezin terug naar Antwerpen. In het hockey vond Reckinger naar eigen zeggen een uitvlucht. 'Reck' beoefent de sport vanaf zijn zeven jaar. Op zijn palmares staan onder andere een Nederlandse landstitel (2005) en een Europese beker (2004) met Oranje Zwart. Na dat Nederlands avontuur keerde hij terug naar de Belgische competitie bij KHC Dragons in Brasschaat. Daar liep hij een zware blessure op die even deed vrezen voor het einde van zijn carrière. Na een maandenlange revalidatie maakte hij een comeback en trok in 2009 naar Braxgata. Reckinger verzamelde intussen meer dan 250 caps voor de Belgische nationale ploeg en was erbij op de Olympische Spelen in Peking (2008) en Londen (2012). Reckinger behaalde ook een master in de Handelswetenschappen (het onderwerp van zijn thesis was 'de professionalisering van het hockey in België') en heeft een eigen consultancybedrijf RXHC. Xavier Reckinger vertelt over zijn leven: