Loïck Luypaert is sinds 2009 verdediger bij KHC Dragons. Met die club uit Brasschaat behaalde hij reeds twee Belgische landstitels (2010, 2011) en een bronzen (2012) en zilveren (2013) medaille in de Euro Hockey League. Vorig seizoen werd hij overigens medetopschutter op dat toernooi met 7 treffers. In 2011 won hij de Gouden Stick voor beste Belgische belofte.

Op het EK in Boom startte Luypaert tot dusver elke wedstrijd in de basis. Op de Olympische Spelen in Londen vorig jaar was hij niet bij, hij viel toen op het laatste moment naast de selectie van toenmalig bondscoach Colin Batch.

Luypaert, die aan de VUB een opleiding Lichamele Opvoeding en Bewegingswetenschappen volgt, werd tijdens het EK in Boom 22. Hij vierde zijn verjaardag op 19 augustus met een stuntzege tegen olympisch kampioen Duitsland (2-1) in de groepsfase.

Video: 'België heeft de beste hockeysupporters'

Loïck Luypaert is sinds 2009 verdediger bij KHC Dragons. Met die club uit Brasschaat behaalde hij reeds twee Belgische landstitels (2010, 2011) en een bronzen (2012) en zilveren (2013) medaille in de Euro Hockey League. Vorig seizoen werd hij overigens medetopschutter op dat toernooi met 7 treffers. In 2011 won hij de Gouden Stick voor beste Belgische belofte. Op het EK in Boom startte Luypaert tot dusver elke wedstrijd in de basis. Op de Olympische Spelen in Londen vorig jaar was hij niet bij, hij viel toen op het laatste moment naast de selectie van toenmalig bondscoach Colin Batch. Luypaert, die aan de VUB een opleiding Lichamele Opvoeding en Bewegingswetenschappen volgt, werd tijdens het EK in Boom 22. Hij vierde zijn verjaardag op 19 augustus met een stuntzege tegen olympisch kampioen Duitsland (2-1) in de groepsfase. Video: 'België heeft de beste hockeysupporters'