Voor de burgerlijke rechtbank in Brugge is de rechtzaak ingeleid die Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft aangespannen tegen Jean-Marie Dedecker (LDD) en zijn medewerker Ignace Vandewalle. De minister diende begin januari een klacht in wegens laster en eerroof.

Minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) diende de klacht in naar aanleiding van insinuaties van Jean-Marie Dedecker. Het LDD-kopstuk blijft Vande Lanotte beschuldigen van belangenvermening in het dossier van het groenestroombedrijf Electrawinds. Dat deed hij op zijn website en in verschillende media.

Vande Lanotte vraagt een euro morele schadevergoeding en een publicatie van het vonnis in de media die Dedecker een platform gaven bij het uiten van zijn beschuldigingen. De zaak is maandagochtend ingeleid voor de burgerlijke rechtbank. Er zullen conclusietermijnen bepaald worden. De zaak wordt pas in het najaar behandeld.

Dedecker noemt de klacht een poging om hem 'monddood' te maken. 'De klacht is een poging om mij monddood te maken, maar bewijst tegelijk mijn gelijk', vindt Dedecker - die niets van zijn woorden intrekt. 'Ik had zelf veel liever een strafrechtelijke procedure gehad, want dan had ik bijkomende onderzoeksdaden kunnen vragen.'

Minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) diende de klacht in naar aanleiding van insinuaties van Jean-Marie Dedecker. Het LDD-kopstuk blijft Vande Lanotte beschuldigen van belangenvermening in het dossier van het groenestroombedrijf Electrawinds. Dat deed hij op zijn website en in verschillende media. Vande Lanotte vraagt een euro morele schadevergoeding en een publicatie van het vonnis in de media die Dedecker een platform gaven bij het uiten van zijn beschuldigingen. De zaak is maandagochtend ingeleid voor de burgerlijke rechtbank. Er zullen conclusietermijnen bepaald worden. De zaak wordt pas in het najaar behandeld.Dedecker noemt de klacht een poging om hem 'monddood' te maken. 'De klacht is een poging om mij monddood te maken, maar bewijst tegelijk mijn gelijk', vindt Dedecker - die niets van zijn woorden intrekt. 'Ik had zelf veel liever een strafrechtelijke procedure gehad, want dan had ik bijkomende onderzoeksdaden kunnen vragen.'