Kroonprins Filip en prinses Mathilde leiden een economische missie van honderden zakenmensen, politici en vertegenwoordigers van ons land in de Verenigde Staten. De reis begon in New York.

Barack Obama
Tegelijk met de missie verbleef ook president Barack Obama in de stad. Volgens De Standaard heeft de entourage van prins Filip hemel en aarde bewogen om een ontmoeting te regelen tussen de prins en de president.

Reggie Love
De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman, die zich er altijd op laat voorstaan dat hij een goede persoonlijke relatie heeft met Obama, belde zelfs Reggie Love, de persoonlijke assistente van de president. Het mocht niet baten.

Prins Filip
Tot grote ontgoocheling van prins Filip maakte Obama geen tijd voor hem vrij. Volgens Amerikaanse diplomatieke bronnen moet Filip hierin geen politiek gebaar en ook geen gebrek aan appreciatie zien. Om ontvangen te worden door Obama moet hij eerst staatshoofd worden. Dat is standaardprocedure. Prins Filip zal dus moeten wachten tot hij koning is om kans te maken op een ontmoeting met president Obama (of zijn opvolger).

MaximaDe Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Maxima hebben bij een bezoek aan de Verenigde Staten Obama wel ontmoet, maar dat was volgens diplomaten een gelukkig toeval. Er werd officieel een ontmoeting geregeld tussen Maxima en Michelle Obama. Tijdens die ontmoeting, waar Alexander ook bij was, kwam Obama toevallig binnenwandelen.

Prinses Mathilde
De entourage van Filip probeerde in New York dan ook het omweggetje van de ontmoeting tussen Michelle Obama en prinses Mathilde te regelen, maar de Amerikaanse first lady kon geen gaatje vinden in haar agenda. (EE)

Kroonprins Filip en prinses Mathilde leiden een economische missie van honderden zakenmensen, politici en vertegenwoordigers van ons land in de Verenigde Staten. De reis begon in New York. Barack Obama Tegelijk met de missie verbleef ook president Barack Obama in de stad. Volgens De Standaard heeft de entourage van prins Filip hemel en aarde bewogen om een ontmoeting te regelen tussen de prins en de president.Reggie Love De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman, die zich er altijd op laat voorstaan dat hij een goede persoonlijke relatie heeft met Obama, belde zelfs Reggie Love, de persoonlijke assistente van de president. Het mocht niet baten.Prins Filip Tot grote ontgoocheling van prins Filip maakte Obama geen tijd voor hem vrij. Volgens Amerikaanse diplomatieke bronnen moet Filip hierin geen politiek gebaar en ook geen gebrek aan appreciatie zien. Om ontvangen te worden door Obama moet hij eerst staatshoofd worden. Dat is standaardprocedure. Prins Filip zal dus moeten wachten tot hij koning is om kans te maken op een ontmoeting met president Obama (of zijn opvolger). MaximaDe Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Maxima hebben bij een bezoek aan de Verenigde Staten Obama wel ontmoet, maar dat was volgens diplomaten een gelukkig toeval. Er werd officieel een ontmoeting geregeld tussen Maxima en Michelle Obama. Tijdens die ontmoeting, waar Alexander ook bij was, kwam Obama toevallig binnenwandelen.Prinses Mathilde De entourage van Filip probeerde in New York dan ook het omweggetje van de ontmoeting tussen Michelle Obama en prinses Mathilde te regelen, maar de Amerikaanse first lady kon geen gaatje vinden in haar agenda. (EE)