Sihame El Kaouakibi wil samenwerking met medewerker opnieuw beëindigen

© Belga

Onafhankelijk parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft aan het Vlaams Parlement laten weten dat ze de samenwerking met één van haar twee medewerkers, Jiri De Laet, opnieuw wil beëindigen. Dat heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen.

El Kaouakibi trok eind 2022 naar de Brusselse kortgedingrechter omdat het Vlaams Parlement haar de aanwerving van twee parlementaire medewerkers weigerde. Ze kreeg gelijk en kreeg alsnog recht op twee halftijdse medewerkers. El Kaouakibi stelde Aimé Schrauwen en Jiri De Laet, twee voormalige Open VLD-leden, aan.

De twee medewerkers doken de voorbije weken ook op in het Vlaams Parlement.  Maar aan de samenwerking met Jiri De Laet lijkt nu opnieuw een einde te komen.

De kwestie zou maandag kort besproken zijn op het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement, zeg maar het politieke bestuur van het parlement. Omdat het gaat over een personeelskwestie wil parlementsvoorzitter Liesbeth Homans geen commentaar kwijt over de zaak. El Kaouakibi zelf reageert voorlopig niet.

Partner Content