Naji, Van den Brandt en Van der Straeten trekken groene lijst in Brussel

Co-voorzitster Nadia Naji van Groen en Brussels minister Elke Van den Brandt © Belga

Covoorzitster Nadia Naji gaat bij de verkiezingen van volgend jaar in Brussel de Vlaamse lijst voor Groen trekken. Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt trekt voor het Brussels Gewest en minister van Energie Tinne Van der Straeten is de groene kopvrouw op de gedeelde Kamerlijst met Ecolo. Dat heeft de partij vrijdagavond beslist op een ledencongres.

Voor de Kamer gaan Groen en Ecolo als één fractie naar de verkiezingen, wat in Brussel betekent dat ze ook een kieslijst delen. Tinne Van der Straeten kreeg van de Brusselse Groen-leden de Nederlandstalige topplaats, goed voor de derde plaats, op de Kamerlijst. Covoorzitster Nadia Naji maakt de aankomende campagne haar debuut op een kieslijst. Zij gaat de Vlaamse lijst trekken.

Huidig Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt trekt de lijst voor het Brussels Parlement. “De verkiezingen van 2024 worden beslissend voor onze samenleving. Progressief beleid, met Groen, zorgde ervoor dat Brussel verandert naar een stad op mensenmaat, met eerlijke kansen voor elke Brusselaar en eerlijk klimaatbeleid. Die positieve verandering willen we verder doorzetten, in Brussel zelf, en ook op federaal en Vlaams niveau”, aldus nog Groen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content