PaulMarchal en Jean-Denis Lejeune, de vaders van An en Julie, toonden zich tevreden over hun ontmoeting met minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld), na de manifestatie voor een hervorming van justitie waaraan ongeveer 5.000 mensen van alle leeftijden deelnamen in Brussel.

De minister beloofde Marchal en Lejeune hen op de hoogte te houden van de gesprekken tussen de kabinetten die maandag beginnen over de procedures voor de voorwaardelijke vrijlating. Turtelboom is voor meer transparantie in de communicatie en wenst dat de slachtoffers meer betrokken worden bij de besluitvorming van de strafuitvoeringsrechtbank. Ze antwoordde daarmee op de eisen in een manifest van Lejeune dat hij aan Turtelboom overhandigde.

De minister wil ook de aanpassing van de wet-Lejeune snel concretiseren. Volgens een ontwerp zou een recidivist die schuldig is verklaard aan zware misdrijven en tot 30 jaar cel of levenslang veroordeeld is, pas kunnen vrijkomen nadat hij drie vierde van zijn straf heeft uitgezeten. Turtelboom verwacht dat tegen het einde van dit jaar in het parlement gestemd wordt over de hervorming.

'Positief gevoel'"Ik heb een positief gevoel, ik denk dat ze eerlijk is en iets zal veranderen", zei Paul Marchal na de ontmoeting met de justitieminister. "Ze heeft ons de gelegenheid geboden uit te leggen wat wij als slachtoffers willen, en beloofd dat ze de wet zal veranderen." Lejeune ontmoet donderdag de minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet (cdH), en vrijdag premier Elio Di Rupo (PS). (Belga/INM)

PaulMarchal en Jean-Denis Lejeune, de vaders van An en Julie, toonden zich tevreden over hun ontmoeting met minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld), na de manifestatie voor een hervorming van justitie waaraan ongeveer 5.000 mensen van alle leeftijden deelnamen in Brussel. De minister beloofde Marchal en Lejeune hen op de hoogte te houden van de gesprekken tussen de kabinetten die maandag beginnen over de procedures voor de voorwaardelijke vrijlating. Turtelboom is voor meer transparantie in de communicatie en wenst dat de slachtoffers meer betrokken worden bij de besluitvorming van de strafuitvoeringsrechtbank. Ze antwoordde daarmee op de eisen in een manifest van Lejeune dat hij aan Turtelboom overhandigde. De minister wil ook de aanpassing van de wet-Lejeune snel concretiseren. Volgens een ontwerp zou een recidivist die schuldig is verklaard aan zware misdrijven en tot 30 jaar cel of levenslang veroordeeld is, pas kunnen vrijkomen nadat hij drie vierde van zijn straf heeft uitgezeten. Turtelboom verwacht dat tegen het einde van dit jaar in het parlement gestemd wordt over de hervorming. 'Positief gevoel'"Ik heb een positief gevoel, ik denk dat ze eerlijk is en iets zal veranderen", zei Paul Marchal na de ontmoeting met de justitieminister. "Ze heeft ons de gelegenheid geboden uit te leggen wat wij als slachtoffers willen, en beloofd dat ze de wet zal veranderen." Lejeune ontmoet donderdag de minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet (cdH), en vrijdag premier Elio Di Rupo (PS). (Belga/INM)