Net als de Franstalige liberalen van de MR kunnen de Vlaamse liberalen van Open VLD zich niet vinden in de verklaringen van N-VA-voorzitter Bart De Wever over integratie en racisme.

Gevraagd naar een reactie zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten dat 'liberalen geloven in gelijke kansen en talenten van élk individu.' 'Wij verzetten ons tegen stigmatisering en stereotypering van mensen. Wij geloven precies het omgekeerde: dat de verschillen tussen individuen en de diversiteit de kracht uitmaken van een open vrije samenleving'.

CD&V-voorzitter Wouter Beke mengde zich via Twitter in de discussie: 'Wat #wijoverdrijvenniet (de stroom aan getuigenissen over seksisme, nvdr) en #DailyRacism (pak twittergetuigenissen over racisme, nvdr) me leren: ik kan als blanke man onvoldoende inschatten hoe zoiets aanvoelt. Luisteren is de sleutel.' (Belga/AVE)

Net als de Franstalige liberalen van de MR kunnen de Vlaamse liberalen van Open VLD zich niet vinden in de verklaringen van N-VA-voorzitter Bart De Wever over integratie en racisme. Gevraagd naar een reactie zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten dat 'liberalen geloven in gelijke kansen en talenten van élk individu.' 'Wij verzetten ons tegen stigmatisering en stereotypering van mensen. Wij geloven precies het omgekeerde: dat de verschillen tussen individuen en de diversiteit de kracht uitmaken van een open vrije samenleving'. CD&V-voorzitter Wouter Beke mengde zich via Twitter in de discussie: 'Wat #wijoverdrijvenniet (de stroom aan getuigenissen over seksisme, nvdr) en #DailyRacism (pak twittergetuigenissen over racisme, nvdr) me leren: ik kan als blanke man onvoldoende inschatten hoe zoiets aanvoelt. Luisteren is de sleutel.' (Belga/AVE)