Na de directeur en de psychiater van de Broeders Alexianen in Boechout hebben nu ook zeven leden van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) beslist om verzet aan te tekenen tegen hun veroordeling bij verstek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door hun advocaat Jan De Man.

Jonathan Jacob (26) stierf in januari 2010 in een politiecel in Mortsel na een tussenkomst van het BBT. Hij was daar beland, omdat de directeur en de psychiater van Broeders Alexianen tot tweemaal toe geweigerd hadden van hem op te nemen. Hij had nochtans alle symptomen van een amfetaminepsychose en had hulp nodig.

Volgens de correctionele rechtbank van Antwerpen zijn zij de hoofdverantwoordelijken voor wat er met Jonathan gebeurde. Ze werden vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor schuldig verzuim. Zeven BBT'ers kregen bij verstek vier maanden met uitstel voor onopzettelijke doding.

Eén lid van het BBT en de politiecommissaris die het team had opgetrommeld, werden vrijgesproken. Het is nog niet duidelijk wanneer het proces voor de negen beklaagden wordt overgedaan, maar wellicht pas na het gerechtelijk verlof. (Belga/TE)

Na de directeur en de psychiater van de Broeders Alexianen in Boechout hebben nu ook zeven leden van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) beslist om verzet aan te tekenen tegen hun veroordeling bij verstek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door hun advocaat Jan De Man. Jonathan Jacob (26) stierf in januari 2010 in een politiecel in Mortsel na een tussenkomst van het BBT. Hij was daar beland, omdat de directeur en de psychiater van Broeders Alexianen tot tweemaal toe geweigerd hadden van hem op te nemen. Hij had nochtans alle symptomen van een amfetaminepsychose en had hulp nodig. Volgens de correctionele rechtbank van Antwerpen zijn zij de hoofdverantwoordelijken voor wat er met Jonathan gebeurde. Ze werden vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor schuldig verzuim. Zeven BBT'ers kregen bij verstek vier maanden met uitstel voor onopzettelijke doding. Eén lid van het BBT en de politiecommissaris die het team had opgetrommeld, werden vrijgesproken. Het is nog niet duidelijk wanneer het proces voor de negen beklaagden wordt overgedaan, maar wellicht pas na het gerechtelijk verlof. (Belga/TE)