Vorige week werden de twee bij verstek veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel voor schuldig verzuim, maar er komt nu een nieuw proces voor hen.

Vijf jaar geleden stierf Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel na een tussenkomst van het Bijzondere Bijstandsteam van de politie. Eigenlijk had Jonathan Jacob niet in de cel moeten zitten: het parket vond dat Jacob gedwongen opgenomen moest worden. Maar de directeur en de psychiater van de kliniek weigerden dat.

Verstek geeft kans op verzet

Vorige week werden zeven leden van het Bijzondere Bijstandsteam en de directeur en psychiater van de kliniek veroordeeld in de zaak. Geen van de beklaagden was toen aanwezig, ze werden dus bij verstek veroordeeld.

In dat geval, aldus de VRT, kan een veroordeelde verzet aantekenen, waardoor ze een nieuw proces krijgen. Dat is dus nu het geval voor de directeur en de psychiater.

(Belga/RR)

Vorige week werden de twee bij verstek veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel voor schuldig verzuim, maar er komt nu een nieuw proces voor hen.Vijf jaar geleden stierf Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel na een tussenkomst van het Bijzondere Bijstandsteam van de politie. Eigenlijk had Jonathan Jacob niet in de cel moeten zitten: het parket vond dat Jacob gedwongen opgenomen moest worden. Maar de directeur en de psychiater van de kliniek weigerden dat. Vorige week werden zeven leden van het Bijzondere Bijstandsteam en de directeur en psychiater van de kliniek veroordeeld in de zaak. Geen van de beklaagden was toen aanwezig, ze werden dus bij verstek veroordeeld.In dat geval, aldus de VRT, kan een veroordeelde verzet aantekenen, waardoor ze een nieuw proces krijgen. Dat is dus nu het geval voor de directeur en de psychiater.(Belga/RR)