Eerder waren al betonproblemen vastgesteld bij Doel 3 en Tihange 3. Na de nodige herstellingswerken gaf het FANC groen licht voor de heropstart van Doel 3. Tihange 3 ligt stil, er lopen herstellingswerken.

Naar aanleiding van die problemen werden ook Doel 4 en Tihange 2 geïnspecteerd op betonproblemen. 'Hierbij werd een betondegradatie in de plafonds van de bunkers van Doel 4 en Tihange 2 vastgesteld', aldus het FANC. Er lopen momenteel analyses om een correcte diagnose vast te stellen met het oog op herstellingswerken.

Groen licht voor de heropstart kan pas als de 'weerstand van de betrokken gebouwen' kan worden aangetoond.

Uitbater Engie Electrabel bevestigt de betonproblemen. 'We hadden er op geanticipeerd en al na de vaststelling bij Doel 3 en Tihange 3 verklaard dat we een grondige inspectie gingen doen', aldus een woordvoerster. De inspectie gebeurde dan ook bij een geplande revisie.

Er zijn betonproblemen in een gebouw naast het reactorgebouw, aan het plafond. Daar lopen stoomleidingen. 'Het kan er warm en vochtig zijn', legt de woordvoerster uit.

De betrokken centrales Doel 4 en Tihange 2 lagen al voor onderhoudswerken stil. Doel 4 ligt stil tot medio december, Tihange 2 tot eind oktober. 'We zijn volop bezig met een analyse om een volledige diagnose te kunen stellen en de herstelling te plannen', klinkt het nog bij het energiebedrijf.

Vandaag draaien enkel Doel 3 en Tihange 1.

Eerder waren al betonproblemen vastgesteld bij Doel 3 en Tihange 3. Na de nodige herstellingswerken gaf het FANC groen licht voor de heropstart van Doel 3. Tihange 3 ligt stil, er lopen herstellingswerken. Naar aanleiding van die problemen werden ook Doel 4 en Tihange 2 geïnspecteerd op betonproblemen. 'Hierbij werd een betondegradatie in de plafonds van de bunkers van Doel 4 en Tihange 2 vastgesteld', aldus het FANC. Er lopen momenteel analyses om een correcte diagnose vast te stellen met het oog op herstellingswerken. Groen licht voor de heropstart kan pas als de 'weerstand van de betrokken gebouwen' kan worden aangetoond. Uitbater Engie Electrabel bevestigt de betonproblemen. 'We hadden er op geanticipeerd en al na de vaststelling bij Doel 3 en Tihange 3 verklaard dat we een grondige inspectie gingen doen', aldus een woordvoerster. De inspectie gebeurde dan ook bij een geplande revisie. Er zijn betonproblemen in een gebouw naast het reactorgebouw, aan het plafond. Daar lopen stoomleidingen. 'Het kan er warm en vochtig zijn', legt de woordvoerster uit. De betrokken centrales Doel 4 en Tihange 2 lagen al voor onderhoudswerken stil. Doel 4 ligt stil tot medio december, Tihange 2 tot eind oktober. 'We zijn volop bezig met een analyse om een volledige diagnose te kunen stellen en de herstelling te plannen', klinkt het nog bij het energiebedrijf. Vandaag draaien enkel Doel 3 en Tihange 1.