In het nieuwe ministerieel besluit voert de regering een aantal wijzigingen en verduidelijkingen door bij de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De begrafenissen vormen een beperkte uitzondering op het samenscholingsverbod.

Ook burgerlijke en religieuze huwelijken mogen nog plaatsvinden, maar enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand of de bedienaar van de eredienst.

Andere samenscholingen blijven verboden, met uitzondering van wandelingen of fietstochten met familieleden die onder hetzelfde dak wonen, of met een andere persoon op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 meter in acht genomen wordt.

In het nieuwe ministerieel besluit voert de regering een aantal wijzigingen en verduidelijkingen door bij de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De begrafenissen vormen een beperkte uitzondering op het samenscholingsverbod. Ook burgerlijke en religieuze huwelijken mogen nog plaatsvinden, maar enkel in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand of de bedienaar van de eredienst. Andere samenscholingen blijven verboden, met uitzondering van wandelingen of fietstochten met familieleden die onder hetzelfde dak wonen, of met een andere persoon op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 meter in acht genomen wordt.