Demeester vindt het onaanvaardbaar dat de Nederlandse regering van koers veranderde, laat staan dat Vlaanderen er geldelijk voor moet opdraaien. "Er kan geen sprake zijn van het herzien van het verdrag en zeker niet van het betalen van welk bedrag dan ook als het verdrag niet wordt uitgevoerd", klinkt.

De schade voor Vlaanderen voor het niet-uitvoeren van de Scheldeverdragen loopt volgens haar op tot minstens 250 miljoen euro. Er zijn immers "tal van consequenties" voor het aanleggen van een nieuwe dijk, het verlies van de natuurontwikkeling van de Prosperpolder en de havenontwikkeling, zegt ze.

Demeester gelooft overigens niet dat de Nederlandse plannen de Europese toets zullen doorstaan. Qua natuurherstel "volstaat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van wat voorgesteld wordt, niet", aldus Demeester. (Belga)

Demeester vindt het onaanvaardbaar dat de Nederlandse regering van koers veranderde, laat staan dat Vlaanderen er geldelijk voor moet opdraaien. "Er kan geen sprake zijn van het herzien van het verdrag en zeker niet van het betalen van welk bedrag dan ook als het verdrag niet wordt uitgevoerd", klinkt. De schade voor Vlaanderen voor het niet-uitvoeren van de Scheldeverdragen loopt volgens haar op tot minstens 250 miljoen euro. Er zijn immers "tal van consequenties" voor het aanleggen van een nieuwe dijk, het verlies van de natuurontwikkeling van de Prosperpolder en de havenontwikkeling, zegt ze. Demeester gelooft overigens niet dat de Nederlandse plannen de Europese toets zullen doorstaan. Qua natuurherstel "volstaat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van wat voorgesteld wordt, niet", aldus Demeester. (Belga)