N-VA organiseert studiedag over de Belgische monarchie

17/06/12 om 15:23 - Bijgewerkt om 15:23

N-VA organiseert een studiedag over de monarchie in de 21ste eeuw. Zo hoopt de partij alsnog te wegen op het debat over het versterken van de transparantie rondom het fiscaal regime en de kosten van het koningshuis.

N-VA organiseert studiedag over de Belgische monarchie

© Belga

N-VA organiseert op 10 juli in het federale parlement een studiedag over de monarchie in de 21ste eeuw. Dat heeft de partij in een mededeling aangekondigd. Zo hoopt N-VA alsnog te wegen op het debat over het versterken van de transparantie rondom het fiscaal regime en de kosten van het koningshuis.

N-VA-Kamerlid Theo Francken wou in het parlement een werkgroep oprichten ter controle van de belofte in het regeerakkoord voor meer transparantie rond de monarchie, maar die vraag is door de meerderheidspartijen aan de kant geschoven. "De zes regeringspartijen -allemaal koningsgezind- zullen nu een voorstel uitwerken. Voor de partijen die niet koningsgezind zijn, is er geen plaats aan de tafel. Zij vertegenwoordigen nochtans een aanzienlijke stroming in Vlaanderen", aldus Francken.

Samen met Kamerlid Jan Jambon en senator Karl Vanlouwe organiseert Francken op 10 juli een studiedag met de professoren Herman Matthijs, Hendrik Vuye en Willem Konijnenbelt. De aanbevelingen worden overgemaakt aan premier Elio Di Rupo en de zes regeringspartijen. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners