De partijraad van de N-VA heeft Huub Broers woensdagavond gekozen als gecoöpteerd senator. Broers is burgemeester van Voeren en werd verkozen op de lijst Voerbelangen, maar was een CD&V'er. Daarnaast coöpteert de N-VA Karl Vanlouwe als senator.

Broers droeg het voormalige kartel CD&V-N-VA een warm hart toe. Tijdens het voorbije verkiezingscongres van N-VA verraste hij door een brief te laten projecteren waarin hij zijn steun voor de N-VA uitsprak.

De N-VA wees er woensdagavond in een mededeling op dat Broers als burgemeester van Voeren een belangrijke vertegenwoordiger is van de Vlaamse beweging.

In Voeren leidt hij al vele jaren de lijst Voerenbelangen, waarvan ook de N-VA-afdeling Voeren deel uitmaakt, aldus de N-VA. De partij wijst erop dat Broers ook bij de Vlaamse verkiezingen in 2009 een publieke oproep lanceerde om op de N-VA te stemmen.

CD&V-voorzitter misnoegd

CD&V-voorzitter Wouter Beke betreurt de manier waarop de N-VA tewerk is gegaan bij de coöptatie van Huub Broers in de Senaat. 'Mandaten aanbieden aan politici van andere partijen getuigt van weinig respect', zo reageert Beke op de overstap van Broers naar de N-VA.

'Op een ogenblik dat er volop moet worden geïnvesteerd in het
vertrouwen tussen gesprekspartners voor een mogelijke regeringsvorming vergemakkelijkt dit bovendien de zaken allerminst', aldus Beke.

Vanlouwe

Naast Broers coöpteert de N-VA Karl Vanlouwe als senator. Vanlouwe is ondervoorzitter van de partij en een justitiespecialist. In de vorige legislatuur voerde hij voor de partij de onderhandelingen in de zogenaamde Atomium-werkgroep die de hervorming van justitie besprak. Vanlouwe is ook voorzitter van de N-VA Brussel.

De partijraad van de N-VA heeft Huub Broers woensdagavond gekozen als gecoöpteerd senator. Broers is burgemeester van Voeren en werd verkozen op de lijst Voerbelangen, maar was een CD&V'er. Daarnaast coöpteert de N-VA Karl Vanlouwe als senator.Broers droeg het voormalige kartel CD&V-N-VA een warm hart toe. Tijdens het voorbije verkiezingscongres van N-VA verraste hij door een brief te laten projecteren waarin hij zijn steun voor de N-VA uitsprak.De N-VA wees er woensdagavond in een mededeling op dat Broers als burgemeester van Voeren een belangrijke vertegenwoordiger is van de Vlaamse beweging. In Voeren leidt hij al vele jaren de lijst Voerenbelangen, waarvan ook de N-VA-afdeling Voeren deel uitmaakt, aldus de N-VA. De partij wijst erop dat Broers ook bij de Vlaamse verkiezingen in 2009 een publieke oproep lanceerde om op de N-VA te stemmen.CD&V-voorzitter misnoegdCD&V-voorzitter Wouter Beke betreurt de manier waarop de N-VA tewerk is gegaan bij de coöptatie van Huub Broers in de Senaat. 'Mandaten aanbieden aan politici van andere partijen getuigt van weinig respect', zo reageert Beke op de overstap van Broers naar de N-VA.'Op een ogenblik dat er volop moet worden geïnvesteerd in het vertrouwen tussen gesprekspartners voor een mogelijke regeringsvorming vergemakkelijkt dit bovendien de zaken allerminst', aldus Beke. VanlouweNaast Broers coöpteert de N-VA Karl Vanlouwe als senator. Vanlouwe is ondervoorzitter van de partij en een justitiespecialist. In de vorige legislatuur voerde hij voor de partij de onderhandelingen in de zogenaamde Atomium-werkgroep die de hervorming van justitie besprak. Vanlouwe is ook voorzitter van de N-VA Brussel.