De 29-jarige Russische verdachte van de moord op Aurore Ruyffelaere liet in zijn cel een brief na met daarin zijn versie van de moord, vooraleer hij zichzelf van het leven beroofde. Dat meldt VTM Nieuws.

Het is niet bekend wat de dader, die eerder bekentenissen aflegde, in de brief geschreven heeft. Het parket wil er weinig woorden aan kwijt. De Rus verklaarde eerder dat Aurore gedronken had en dat ze hem een mep had gegeven voordat hij haar om het leven bracht.

De familie van de in Gent vermoorde 29-jarige Aurore Ruyffelaere reageert, bij monde van advocate Christine Mussche, "rustig en sereen" op het overlijden van de hoofdverdachte in de Gentse gevangenis. "Hun hoop op meer waarheid aan de hand van een
assisenproces was niet echt groot", aldus Mussche.

"De familie heeft het gevoel dat hij niet de echte waarheid aan het
licht wilde brengen", zegt Mussche. "Er was wel een bekentenis, maar over de omstandigheden waren er pijnlijke en storende verklaringen als zou ze gedronken hebben of hem aangevallen hebben."

De familie zou opgelucht zijn dat de dader geen gelijkaardige feiten meer kan plegen. Ze kunnen nu voor zichzelf beginnen met het rouwproces.

Mussche zegt dat met het overlijden voor de familie de vrees voor een latere vrijlating wegvalt. Ze zal nog deze week vragen om het moorddossier in te kijken.

De 29-jarige Russische hoofdverdachte werd dood in zijn cel aangetroffen. Omdat hij eerder al een mislukte zelfdoding ondernam, viel hij in de gevangenis onder een speciaal
toezichtsregime. Of dat regime strikt werd opgevolgd, maakt deel uit van het onderzoek dat het Gentse parket voert. "Maar we onderzoeken alle elementen in het dossier", aldus substitute Isabelle De Tandt.

Het moorddossier zelf wordt allicht afgesloten. "Wat de hoofdverdachte betreft, zal de strafvordering vervallen. Zonder over het dossier in kwestie te spreken, maar stel dat er mededader(s) zouden zijn, dan blijft het onderzoek naar hun aandeel wel lopen."

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of via www.zelfmoordlijn.be. Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be.

De 29-jarige Russische verdachte van de moord op Aurore Ruyffelaere liet in zijn cel een brief na met daarin zijn versie van de moord, vooraleer hij zichzelf van het leven beroofde. Dat meldt VTM Nieuws. Het is niet bekend wat de dader, die eerder bekentenissen aflegde, in de brief geschreven heeft. Het parket wil er weinig woorden aan kwijt. De Rus verklaarde eerder dat Aurore gedronken had en dat ze hem een mep had gegeven voordat hij haar om het leven bracht.De familie van de in Gent vermoorde 29-jarige Aurore Ruyffelaere reageert, bij monde van advocate Christine Mussche, "rustig en sereen" op het overlijden van de hoofdverdachte in de Gentse gevangenis. "Hun hoop op meer waarheid aan de hand van een assisenproces was niet echt groot", aldus Mussche. "De familie heeft het gevoel dat hij niet de echte waarheid aan het licht wilde brengen", zegt Mussche. "Er was wel een bekentenis, maar over de omstandigheden waren er pijnlijke en storende verklaringen als zou ze gedronken hebben of hem aangevallen hebben." De familie zou opgelucht zijn dat de dader geen gelijkaardige feiten meer kan plegen. Ze kunnen nu voor zichzelf beginnen met het rouwproces. Mussche zegt dat met het overlijden voor de familie de vrees voor een latere vrijlating wegvalt. Ze zal nog deze week vragen om het moorddossier in te kijken. De 29-jarige Russische hoofdverdachte werd dood in zijn cel aangetroffen. Omdat hij eerder al een mislukte zelfdoding ondernam, viel hij in de gevangenis onder een speciaal toezichtsregime. Of dat regime strikt werd opgevolgd, maakt deel uit van het onderzoek dat het Gentse parket voert. "Maar we onderzoeken alle elementen in het dossier", aldus substitute Isabelle De Tandt. Het moorddossier zelf wordt allicht afgesloten. "Wat de hoofdverdachte betreft, zal de strafvordering vervallen. Zonder over het dossier in kwestie te spreken, maar stel dat er mededader(s) zouden zijn, dan blijft het onderzoek naar hun aandeel wel lopen." Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of via www.zelfmoordlijn.be. Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be.