Een Britse bezoeker heeft vrijdag bij de festiviteiten ter herdenking van tweehonderd jaar Slag bij Waterloo een hartaanval gekregen. Dat is vernomen van de lokale politie. De man wordt momenteel in een artificiële coma gehouden. De man stortte in elkaar rond 1.45 uur vlakbij de VIP-parking langs de steenweg op Charleroi in Waterloo. Hij werd overgebracht naar het universitaire ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar hij momenteel in een coma ligt. Men vreest voor zijn leven.

Eerder stierf al een deelnemer aan de historische reconstructie. Ook die man werd geveld door een hartaanval toen hij zich in het kamp van de geallieerden bevond, nabij de hoeve van Hougoumont. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar konden het leven van de re-enactor niet redden. Zijn overlijden werd bevestigd door de lokale politie van Eigenbrakel.

Daarnaast zijn tijdens het vuurwerkspektakel van donderdag drie mensen gewond geraakt. Een Brit die figurant was tijdens de show 'Inferno' raakte zwaarverbrand en is overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. Hij is niet meer in levensgevaar. Bij het vuurwerk raakten ook twee anderen lichtgewond. Ze werden ter plaatse verzorgd. (Belga/TE)

Een Britse bezoeker heeft vrijdag bij de festiviteiten ter herdenking van tweehonderd jaar Slag bij Waterloo een hartaanval gekregen. Dat is vernomen van de lokale politie. De man wordt momenteel in een artificiële coma gehouden. De man stortte in elkaar rond 1.45 uur vlakbij de VIP-parking langs de steenweg op Charleroi in Waterloo. Hij werd overgebracht naar het universitaire ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar hij momenteel in een coma ligt. Men vreest voor zijn leven.Eerder stierf al een deelnemer aan de historische reconstructie. Ook die man werd geveld door een hartaanval toen hij zich in het kamp van de geallieerden bevond, nabij de hoeve van Hougoumont. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar konden het leven van de re-enactor niet redden. Zijn overlijden werd bevestigd door de lokale politie van Eigenbrakel. Daarnaast zijn tijdens het vuurwerkspektakel van donderdag drie mensen gewond geraakt. Een Brit die figurant was tijdens de show 'Inferno' raakte zwaarverbrand en is overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek. Hij is niet meer in levensgevaar. Bij het vuurwerk raakten ook twee anderen lichtgewond. Ze werden ter plaatse verzorgd. (Belga/TE)