Toen hij zich in het kamp van de geallieerden bevond, nabij de hoeve van Hougoumont, zou de man het slachtoffer geworden zijn van een aandoening. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar konden het leven van de re-enactor niet redden. Zijn overlijden is bevestigd door de lokale politie van Eigenbrakel.

Het is donderdag 200 jaar geleden dat Napoleon ten onder ging in de slag bij Waterloo.Vrijdag en zaterdag vinden historische reconstructies van de strijd plaats. Aan de reconstructie nemen 5.000 re-enactors uit 52 landen deel in aangepast uniformen. Die bevinden zich momenteel in afwachting van de strijd in tentenkampen op de vlakte van Waterloo.

Tot het weekend zullen de deelnemers aan de historische evocatie in de tenten slapen zoals de soldaten 200 jaar geleden deden. Ze slapen op balen stro en eten vlees van het houtskoolvuur. Bovendien houden ze militaire oefeningen zoals dat destijds het geval was.

Bekijk: Aftellen naar historische reconstructie in Waterloo

Toen hij zich in het kamp van de geallieerden bevond, nabij de hoeve van Hougoumont, zou de man het slachtoffer geworden zijn van een aandoening. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar konden het leven van de re-enactor niet redden. Zijn overlijden is bevestigd door de lokale politie van Eigenbrakel. Het is donderdag 200 jaar geleden dat Napoleon ten onder ging in de slag bij Waterloo.Vrijdag en zaterdag vinden historische reconstructies van de strijd plaats. Aan de reconstructie nemen 5.000 re-enactors uit 52 landen deel in aangepast uniformen. Die bevinden zich momenteel in afwachting van de strijd in tentenkampen op de vlakte van Waterloo.Tot het weekend zullen de deelnemers aan de historische evocatie in de tenten slapen zoals de soldaten 200 jaar geleden deden. Ze slapen op balen stro en eten vlees van het houtskoolvuur. Bovendien houden ze militaire oefeningen zoals dat destijds het geval was.Bekijk: Aftellen naar historische reconstructie in Waterloo