Het rommelt al enkele dagen binnen de MR. Kartelpartner en FDF-voorzitter Olivier Maingain haalde meermaals vernietigend uit naar N-VA die voor hem geen gesprekspartner kan zijn. MR-voorzitter Charles Michel wil wel een liberale regering mét N-VA. Maandag werd van Maingain verwacht dat hij op het partijbureau uitleg kwam geven over zijn controversiële uitspraken, maar hij stuurde zijn kat.

Oorlogsverklaring

De eigengereide koers van Maingain is volgens Gérard Deprez niets minder dan een "oorlogsverklaring" aan MR-voorzitter Charles Michel. Volgens Deprez zit het FDF volledig in een kartellogica, waarbij het een eigen lijn uitzet en slechts de lijsten en de electorale belangen gezamenlijk houdt. "De stellingnames van Maingain tonen dat hij de autoriteit van Charles Michel betwist: hij zegt dat de gevolgde lijn niet die van zijn partij is", zegt de MCC-topman in Le Soir. "Dat is een oorlogsverklaring! Ik weet niet hoe ik dat anders kan noemen."

Fascistische partij

Deprez vermoedt dat Maingain een soort cordon sanitaire wil optrekken rond N-VA, door de Franstalige kiezers ervan te overtuigen dat de partij een onaanvaardbare gesprekspartner en zelfs "fascistische" partij is. "Gezien de positie van N-VA op het Vlaamse schaakbord en het feit dat de andere Vlaamse partijen niet zonder haar kunnen onderhandelen, heeft dit slechts tot bedoeling elke positieve onderhandelingsuitkomst tegen te gaan." Volgens Deprez speelt Maingain dan ook "louter om electorale redenen met het einde van België". (Belga/EE)

Het rommelt al enkele dagen binnen de MR. Kartelpartner en FDF-voorzitter Olivier Maingain haalde meermaals vernietigend uit naar N-VA die voor hem geen gesprekspartner kan zijn. MR-voorzitter Charles Michel wil wel een liberale regering mét N-VA. Maandag werd van Maingain verwacht dat hij op het partijbureau uitleg kwam geven over zijn controversiële uitspraken, maar hij stuurde zijn kat.Oorlogsverklaring De eigengereide koers van Maingain is volgens Gérard Deprez niets minder dan een "oorlogsverklaring" aan MR-voorzitter Charles Michel. Volgens Deprez zit het FDF volledig in een kartellogica, waarbij het een eigen lijn uitzet en slechts de lijsten en de electorale belangen gezamenlijk houdt. "De stellingnames van Maingain tonen dat hij de autoriteit van Charles Michel betwist: hij zegt dat de gevolgde lijn niet die van zijn partij is", zegt de MCC-topman in Le Soir. "Dat is een oorlogsverklaring! Ik weet niet hoe ik dat anders kan noemen." Fascistische partij Deprez vermoedt dat Maingain een soort cordon sanitaire wil optrekken rond N-VA, door de Franstalige kiezers ervan te overtuigen dat de partij een onaanvaardbare gesprekspartner en zelfs "fascistische" partij is. "Gezien de positie van N-VA op het Vlaamse schaakbord en het feit dat de andere Vlaamse partijen niet zonder haar kunnen onderhandelen, heeft dit slechts tot bedoeling elke positieve onderhandelingsuitkomst tegen te gaan." Volgens Deprez speelt Maingain dan ook "louter om electorale redenen met het einde van België". (Belga/EE)