Grootste Antwerp Pride Parade ooit is vertrokken

Archiefbeeld. © Getty Images

Met 120.000 bezoekers en 65 delegaties is de Antwerp Pride Parade de grootste tot nu toe, zo meldt de organisatie. De parade, die zaterdag rond 14 uur is vertrokken aan het Hessenplein, combineert een positieve boodschap met protest.

De deelnemers van de parade verzamelden vanaf 12 uur op het Sint-Jansplein, om vervolgens onder politiebegeleiding naar het startpunt in de buurt van de Paardenmarkt te gaan. Daar ging het rond 14 uur via het Hessenplein naar de Oude Leeuwenrui en zuidwaarts richtring de kaaien.

Waterbars

De organisatie vraagt het publiek om zich goed over het parcours te verspreiden. Onder de delegaties dit jaar zijn onder meer Politiezone Antwerpen, Opera Ballet Vlaanderen, bijna alle politieke partijen en enkele bedrijven. Om de bezoekers van de Antwerp Pride Parade te helpen afkoelen, voorziet Water-link op vier plaatsen in de stad waterbars met telkens acht kraantjes waar iedereen een flesje kan vullen.

Het Love United Festival vindt zaterdag plaats op de nieuw aangelegde Scheldekaaien ter hoogte van de Ledeganckkaai. Op twee podia zullen er verschillende dj’s draaien. Het feest duurt tot middernacht en de toegang is gratis. Op Zondag palmt het Closing Festival het grote festivalterrein aan de Scheldekaaien in.

Partner Content