De stakingsactie is gericht tegen de beslissing van de NMBS om bijkomend 33 loketten te sluiten. De vakbonden vrezen voor jobverlies en stijgende werkdruk als de loketten dicht moeten. Donderdag vond overleg met de directie plaats. Dat leverde niets op, aldus Jean Pierre Goossens, voorzitter van het Vlaamse ACOD Spoor. Als reactie zullen vrijdag in heel het land de loketten dicht blijven.

Geen boordtarief

Het is niet de bedoeling het treinverkeer te storen. In sommige stations zullen pamfletten worden uitgedeeld om de reiziger te sensibiliseren, onder meer in de Brusselse stations, in Antwerpen-Centraal of in Gent Sint-Pieters. Volgens de vakbond zal reizigers die op de trein stappen zonder ticket geen boordtarief worden aangerekend. Dat is het supplement van 7 euro dat wordt aangerekend voor wie zonder vervoersbewijs de trein opstapt.

Bij de NMBS waarschuwt men ervoor dat sommige loketten vrijdag gesloten zullen zijn als gevolg van een werkonderbreking. De spoorwegmaatschappij wijst erop dat de andere verkoopskanalen - zoals de website, de NMBS-app of de automaten - beschikbaar blijven, en dat biljetten ook op voorhand kunnen worden gekocht. (Belga/TE)

De stakingsactie is gericht tegen de beslissing van de NMBS om bijkomend 33 loketten te sluiten. De vakbonden vrezen voor jobverlies en stijgende werkdruk als de loketten dicht moeten. Donderdag vond overleg met de directie plaats. Dat leverde niets op, aldus Jean Pierre Goossens, voorzitter van het Vlaamse ACOD Spoor. Als reactie zullen vrijdag in heel het land de loketten dicht blijven. Het is niet de bedoeling het treinverkeer te storen. In sommige stations zullen pamfletten worden uitgedeeld om de reiziger te sensibiliseren, onder meer in de Brusselse stations, in Antwerpen-Centraal of in Gent Sint-Pieters. Volgens de vakbond zal reizigers die op de trein stappen zonder ticket geen boordtarief worden aangerekend. Dat is het supplement van 7 euro dat wordt aangerekend voor wie zonder vervoersbewijs de trein opstapt. Bij de NMBS waarschuwt men ervoor dat sommige loketten vrijdag gesloten zullen zijn als gevolg van een werkonderbreking. De spoorwegmaatschappij wijst erop dat de andere verkoopskanalen - zoals de website, de NMBS-app of de automaten - beschikbaar blijven, en dat biljetten ook op voorhand kunnen worden gekocht. (Belga/TE)