De advocaten van de ouders van Mawda, het meisje dat omkwam door een politiekogel, zien niet te spreken over de communicatie van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Ze nemen het De Wever kwalijk dat hij vertrouwelijke informatie liet uitlekken over het traject van de familie-Shawri. Hij maakte publiek dat het gezin meermaals werd opgepakt in ons land, onder meer in een koelwagen.

'In het parlement, in de commissie, wordt geweigerd om te antwoorden op vragen van parlementsleden, omdat het onderzoek lopende is. En daarna, terwijl het onderzoek nog altijd lopende is, doet Bart De Wever alles in detail uit de doeken. Hoe is die informatie bij de burgemeester van Antwerpen terechtgekomen?' vraagt advocate Selma Benkhelifa.

Volgens Alexis Deswaef, oud-voorzitter van de Franstalige Liga voor de Mensenrechten, lekte het kabinet van staatssecretaris voor Migratie Theo Francken de informatie naar de Wever. Benkhalifa zegt een klacht te willen indienen, 'omdat het ernstig is wat gebeurd is', maar stuit tegelijk op de parlementaire onschendbaarheid van De Wever en Francken.

De kranten Le Soir en La Libre Belgique berichtten eerder dat de ouders overwogen klacht in te dienen tegen Francken en De Wever, maar dat klopt niet volgens de advocaten. Mieke Van den Broeck, advocate bij Progress Lawyers Network: 'Het was een antwoord op een hypothetische vraag. Mijn collega heeft toegegeven dat er in theorie een klacht zou kunnen ingediend worden. Maar we gaan dat niet doen. We overwegen het zelfs niet.'

De advocaten van de ouders van Mawda, het meisje dat omkwam door een politiekogel, zien niet te spreken over de communicatie van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Ze nemen het De Wever kwalijk dat hij vertrouwelijke informatie liet uitlekken over het traject van de familie-Shawri. Hij maakte publiek dat het gezin meermaals werd opgepakt in ons land, onder meer in een koelwagen.'In het parlement, in de commissie, wordt geweigerd om te antwoorden op vragen van parlementsleden, omdat het onderzoek lopende is. En daarna, terwijl het onderzoek nog altijd lopende is, doet Bart De Wever alles in detail uit de doeken. Hoe is die informatie bij de burgemeester van Antwerpen terechtgekomen?' vraagt advocate Selma Benkhelifa.Volgens Alexis Deswaef, oud-voorzitter van de Franstalige Liga voor de Mensenrechten, lekte het kabinet van staatssecretaris voor Migratie Theo Francken de informatie naar de Wever. Benkhalifa zegt een klacht te willen indienen, 'omdat het ernstig is wat gebeurd is', maar stuit tegelijk op de parlementaire onschendbaarheid van De Wever en Francken.De kranten Le Soir en La Libre Belgique berichtten eerder dat de ouders overwogen klacht in te dienen tegen Francken en De Wever, maar dat klopt niet volgens de advocaten. Mieke Van den Broeck, advocate bij Progress Lawyers Network: 'Het was een antwoord op een hypothetische vraag. Mijn collega heeft toegegeven dat er in theorie een klacht zou kunnen ingediend worden. Maar we gaan dat niet doen. We overwegen het zelfs niet.'