In een open brief aan de regering vragen ze een verstrenging. Volgens de middenveldorganisaties is er nog te weinig duidelijkheid over de impact van de maatregel. Ze vrezen dat de maatregel 'disruptief' kan werken voor heel wat vrijwilligersorganisaties, welzijnsvoorzieningen, kleine zelfstandigen en de sociale zekerheid in het algemeen.

Ze vragen om een serieuze impactanalyse.

Het middenveld maakt zich vooral zorgen over de impact op zorg- en kinderopvangactiviteiten. De vrees bestaat dat hier, door onbeperkt te laten bijverdienen, er zal worden ingeboet op kwaliteit. 'Wij stellen voor om al de activiteiten in de zorg uit de activiteitenlijst te halen', klinkt het in de open brief.

Ook het onbelast bijverdienen via allerlei digitale platformen zien de middenveldorganisaties niet zitten. 'De digitale platformen zijn vandaag al lang geen kleinschalige initiatieven van deeleconomie meer, maar juist internationaal aangestuurde giganten waar een commercieel verdienmodel achter zit'.

Ondertekenden onder meer de brief: beweging.net, ACV, CM, het Vlaams Welzijnsverbond, Welzijnszorg, de Socialistische Mutualiteiten maar ook het Netwerk Tegen Armoede of 11.11.11. Ook academici als Bea Cantillon (Universiteit Antwerpen) of Frank Vandenbroucke (Universiteit Amsterdam) ondertekenden de open brief.

In een open brief aan de regering vragen ze een verstrenging. Volgens de middenveldorganisaties is er nog te weinig duidelijkheid over de impact van de maatregel. Ze vrezen dat de maatregel 'disruptief' kan werken voor heel wat vrijwilligersorganisaties, welzijnsvoorzieningen, kleine zelfstandigen en de sociale zekerheid in het algemeen. Ze vragen om een serieuze impactanalyse. Het middenveld maakt zich vooral zorgen over de impact op zorg- en kinderopvangactiviteiten. De vrees bestaat dat hier, door onbeperkt te laten bijverdienen, er zal worden ingeboet op kwaliteit. 'Wij stellen voor om al de activiteiten in de zorg uit de activiteitenlijst te halen', klinkt het in de open brief. Ook het onbelast bijverdienen via allerlei digitale platformen zien de middenveldorganisaties niet zitten. 'De digitale platformen zijn vandaag al lang geen kleinschalige initiatieven van deeleconomie meer, maar juist internationaal aangestuurde giganten waar een commercieel verdienmodel achter zit'. Ondertekenden onder meer de brief: beweging.net, ACV, CM, het Vlaams Welzijnsverbond, Welzijnszorg, de Socialistische Mutualiteiten maar ook het Netwerk Tegen Armoede of 11.11.11. Ook academici als Bea Cantillon (Universiteit Antwerpen) of Frank Vandenbroucke (Universiteit Amsterdam) ondertekenden de open brief.