Kris Peeters reageerde tijdens het openingscollege Economie aan de UHasselt op het idee dat N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers lanceert. 'De vluchtelingenstroom is een feit, op deze manier willen we de sociale zekerheid voor alle Belgen blijven garanderen', argumenteert ze. Het voorstel lokte al heel wat reacties uit.

'Recht van het kind'

Peeters: 'Dit gaat om het recht van het kind, het heeft niets te maken met de situatie van de ouders'. De CD&V'er onderstreepte het belang van solidariteit. 'En solidariteit heeft inderdaad grenzen, maar in de sociale zekerheid zijn die zeker nog niet bereikt. Eens die mensen in ons systeem zitten, moeten ze uiteraard geactiveerd worden. Maar dat is voor iedereen zo.'

'First things first. Eerst moet je de mensen correct opvangen en registreren', zo kaatste Peeters de bal terug naar N-VA en diens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Hij en zijn voorzitter Bart De Wever vochten dit weekend nog een verbaal robbertje uit met PS-burgemeester Yvan Mayeur over het tentenkamp voor vluchtelingen wachtend op registratie aan de kantoren van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Syrië

Het was trouwens erg opvallend. Peeters gaf een uur lang les economie, maar aan het eind hadden de economiestudenten vooral vragen over de vluchtelingencrisis. Peeters had zich net voordien laten ontvallen dat hij - in tegenstelling tot zijn voorzitter Wouter Beke - geen heil ziet in een grote militaire tussenkomst in 'zo'n wespennest als Syrië'.

Peeters pleit zelf voor een internationaal Marshall-plan. 'Dat zouden we moeten doen, maar uiteraard niet alleen. Met de VS, Rusland en anderen, maar ook met de landen uit de regio.' (Belga/KVDA)

Kris Peeters reageerde tijdens het openingscollege Economie aan de UHasselt op het idee dat N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers lanceert. 'De vluchtelingenstroom is een feit, op deze manier willen we de sociale zekerheid voor alle Belgen blijven garanderen', argumenteert ze. Het voorstel lokte al heel wat reacties uit.Peeters: 'Dit gaat om het recht van het kind, het heeft niets te maken met de situatie van de ouders'. De CD&V'er onderstreepte het belang van solidariteit. 'En solidariteit heeft inderdaad grenzen, maar in de sociale zekerheid zijn die zeker nog niet bereikt. Eens die mensen in ons systeem zitten, moeten ze uiteraard geactiveerd worden. Maar dat is voor iedereen zo.' 'First things first. Eerst moet je de mensen correct opvangen en registreren', zo kaatste Peeters de bal terug naar N-VA en diens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Hij en zijn voorzitter Bart De Wever vochten dit weekend nog een verbaal robbertje uit met PS-burgemeester Yvan Mayeur over het tentenkamp voor vluchtelingen wachtend op registratie aan de kantoren van de Dienst Vreemdelingenzaken. Het was trouwens erg opvallend. Peeters gaf een uur lang les economie, maar aan het eind hadden de economiestudenten vooral vragen over de vluchtelingencrisis. Peeters had zich net voordien laten ontvallen dat hij - in tegenstelling tot zijn voorzitter Wouter Beke - geen heil ziet in een grote militaire tussenkomst in 'zo'n wespennest als Syrië'. Peeters pleit zelf voor een internationaal Marshall-plan. 'Dat zouden we moeten doen, maar uiteraard niet alleen. Met de VS, Rusland en anderen, maar ook met de landen uit de regio.' (Belga/KVDA)