Koning Albert enkele dagen in ziekenhuis voor observatie

Koning Albert © Belga Images

Koning Albert (89) is opgenomen in het ziekenhuis met tekenen van uitdroging. Dat bevestigt het Koninklijk Paleis dinsdag.

Het is nog onduidelijk hoe lang de voormalige vorst in het ziekenhuis moet blijven, dat is afhankelijk van de resultaten van de onderzoeken. ‘Hij is bij bewustzijn, er zijn nu onderzoeken aan de gang’, klinkt het bij een woordvoerder, die benadrukte dat de koning ‘uit voorzorg’ werd opgenomen.

Koning Albert waarschijnlijk voor enkele dagen in observatie blijven. Dat bevestigt het Koninklijk Paleis dinsdagnamiddag. “Het gaat om een voorzorgsmaatregel”, aldus een woordvoerder.

De 89-jarige Albert was dinsdagmorgen onwel geworden en werd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij symptomen van uitdroging vertoonde. Hij heeft daar intussen al bezoek gehad van koning Filip en koningin Mathilde, prins Laurent en prinses Claire en zijn echtgenote Paola.

Nadat het nieuws over de opname van Albert bekend werd, annuleerde koning Filip een bezoek aan de universiteit van Gent. Morgen/woensdag ontvangt het koingspaar normaal gezien een delegatie van het Europees Parlement in het Kasteel van Laken. Die activiteit gaat vooralsnog gewoon door.

De voorbije jaren sukkelde Albert al meermaals met zijn gezondheid. Zo is hij hartpatiënt en moest hij in 2014 een huidtumor laten verwijderen aan het hoofd.

Partner Content