De topministers van de federale regering zitten vanochtend samen over de verdere uitwerking van het Zomerakkoord. Dat akkoord moet de komende weken en maanden nog in wetteksten gegoten worden en enkele losse eindjes moeten nog opgelost worden.

Zo zal de kern zich buigen over het pensioen van de werkloze 50-plussers, een dossier dat de afgelopen weken het nodige stof deed opwaaien.

Het is ook uitkijken naar de voorstellen die de verschillende ministers op tafel zullen leggen om hun geplande besparingen te halen. Zo moet minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) tegen 2019 250 miljoen besparen en moet minister van Werk Kris Peeters (CD&V) 90 miljoen euro vinden voor de begroting van 2018.

Peeters kan wel met goed nieuws naar de vergadering trekken. Uit cijfers van de RVA, die woensdag in De Standaard staan, blijkt namelijk dat de uitgaven voor werkloosheid 312 miljoen euro lager uitvallen dan eerder ingeschat.

De topministers van de federale regering zitten vanochtend samen over de verdere uitwerking van het Zomerakkoord. Dat akkoord moet de komende weken en maanden nog in wetteksten gegoten worden en enkele losse eindjes moeten nog opgelost worden.Zo zal de kern zich buigen over het pensioen van de werkloze 50-plussers, een dossier dat de afgelopen weken het nodige stof deed opwaaien. Het is ook uitkijken naar de voorstellen die de verschillende ministers op tafel zullen leggen om hun geplande besparingen te halen. Zo moet minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) tegen 2019 250 miljoen besparen en moet minister van Werk Kris Peeters (CD&V) 90 miljoen euro vinden voor de begroting van 2018. Peeters kan wel met goed nieuws naar de vergadering trekken. Uit cijfers van de RVA, die woensdag in De Standaard staan, blijkt namelijk dat de uitgaven voor werkloosheid 312 miljoen euro lager uitvallen dan eerder ingeschat.